Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία 2020


Η ετήσια Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία (World Happiness Report) για το έτος 2020, δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που τιμάται από τον ΟΗΕ κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.


Η έκθεση του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDSN) κατέταξε 153 χώρες σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες όπως η υγιής τρόπος ζωής, το ασφαλές περιβάλλον, η ρύπανση, η ύπαρξη κοινωνικών δικτύων, η ελευθερία επιλογών και η κοινωνική εμπιστοσύνη.


Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του ΟΗΕ, η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για το 2020 είναι η Φινλανδία, διατηρώντας τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2020 είναι: η Φινλανδία, Δανία, η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία.


Η Ελλάδα βρίσκεται στη 77η θέση της λίστας των 153 χωρών που μετρήθηκαν για το 2020. Η έκθεση κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η ευτυχία στη χώρα μας εμφανίζει διαχρονικά μια καμπύλη σχήματος U, καθώς λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης έφθασε σε ένα «ναδίρ» ευτυχίας τη διετία 2013-2014 και έκτοτε σταδιακά ανακάμπτει, προσεγγίζοντας τα προ κρίσης επίπεδα.

Δημοφιλή άρθρα
Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...
Πρόσφατα άρθρα