top of page

useful links

O Διεθνής Σύνδεσμος Θετικής Ψυχολογίας ιδρύθηκε το 2007 με τριπλή αποστολή:

  • Να προωθήσει την επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας και τις ερευνητικά τεκμηριωμένες της εφαρμογές

  • Να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ ερευνητών, δασκάλων, φοιτητών και επαγγελματιών της θετικής ψυχολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο και 

  • Να μοιραστεί τα ευρήματα στον τομέα της θετικής ψυχολογίας με το ευρύτερο κοινό.

Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Θετικής Ψυχολογίας, με πληροφορίες για συνδέσμους, οργανισμούς, βιβλία, σεμινάρια και άλλες πηγές που αφορούν τη Θετική Ψυχολογία στην Ευρώπη

Στόχος τους Διεθνούς Δικτύου Θετικής Εκπαίδευσης (ΙPEN) είναι να φέρει σε επαφή δασκάλους, γονείς, ακαδημαϊκούς, μαθητές, σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια, φιλανθρωπικά ιδρύματα, εταιρείες και κυβερνήσεις για προώθηση της θετικής εκπαίδευσης. Οι στόχοι του είναι να υποστηρίξει τη συνεργασία, την αλλαγή στην εκπαιδευτική πρακτική και την μεταρρύθμιση της κυβερνητικής πολιτικής.

H επίσημη ιστοσελίδα του ερευνητικού κέντρου,  υπό τη διεύθυνση του Martin Seligman. Περιλαμβάνει πληροφορίες για σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Μάστερ στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία.

Εδώ μπορείτε να μάθετε για τη Θετική Ψυχολογία μέσα από κείμενα, videos, έρευνες και πολλά άλλα!

Το VIA Institute on Character αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στο Ohio των ΗΠΑ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο να γνωστοποιήσει την επιστήμη των δυνατών στοιχείων χαρακτήρα (character strengths) στον κόσμο μέσω της υποστήριξης της έρευνας, της δημιουργίας και στάθμισης ερευνών και την ανάπτυξης πρακτικών εργαλείων για άτομα και επαγγελματίες.

Το Greater Good Science Center μελετά την ψυχολογία, κοινωνιολογία και νευροεπιστήμη του ευ ζην και διδάσκει δεξιότητες που αποσκοπούν στην καλλιέργεια μιας ακμάζουσας, ανθεκτικής και συμπονετικής κοινωνίας.

Το "AI Commons" είναι ένας παγκόσμιος σύνδεσμος που επικεντρώνεται στην διάδοση ακαδημαϊκών πόρων και πρακτικών εργαλείων πάνω στη Θετική Διερεύνηση και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιστήμη της θετικής αλλαγής.

Το “World Database of Happiness”, αποτελεί χρήσιμο αρχείο με ερευνητικά ευρήματα σχετικά με την υποκειμενική απόλαυση της ζωής. Συγκεντρώνει ευρήματα που είναι διάσπαρτα σε πολλές έρευνες και αποτελεί χρήσιμη βάση για συνθετική εργασία.

Το «Ερευνητικό Κέντρο Ποιότητας ζωής» (QLRC), στο Drucker School of Management (Claremont Graduate University), διευθύνεται από τον Mihaly Csikszentmihalyi. Ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί μη –κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο που διερευνά τη Θετική Ψυχολογία.

Ιστοσελίδα με πληροφορίες σχετικές με την ποιότητα ζωής.

Η Διεθνής Κοινότητα Έρευνας στην Ποιότητα Ζωής, που  ιδρύθηκε το 1993, αποτελεί μη – κερδοσκοπικό οργανισμό  που σκοπό έχει να προωθήσει την επιστημονική μελέτη στην ποιότητα ζωής σχετικά με την υγεία και άλλα αποτελέσματα που αφορούν ασθενείς, ώστε να καθοριστούν αποτελεσματικές παρεμβάσεις, να ενδυναμωθεί η ποιότητα της φροντίδας υγείας και να προωθηθεί η υγεία του πληθυσμού. Παρέχει μια καλή ευκαιρία για δικτύωση σε ερευνητές στο χώρο της ποιότητας ζωής.

Ο Σύνδεσμος Σχολείων Θετικής Εκπαίδευση, στόχο έχει να προωθήσει την εφαρμογή  και την ανάπτυξη της θετικής ψυχολογίας και τις εφαρμογές της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αποτελεί ομάδα σχολείων, τα οποία έχουν αναγνωρίσει τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν με τη μεγαλύτερη συνεργασία και το μοίρασμα της γνώσης σε αυτή την περιοχή.

Το Κέντρο για Θετικούς Οργανισμούς, βρίσκεται στο Ross Schools of Business, ένα παγκόσμιας κλάσης ερευνητικό κέντρο, το οποίο ενημερώνει με έρευνες φοιτητές και ηγέτες μέσω άρθρων, βιβλίων, εκδηλώσεων, εργαλείων, διδασκαλίας και συνεργασιών μεταξύ οργανισμών.

Οι συγγραφείς του Positive Psychology News Daily είναι φοιτητές ή απόφοιτοι το Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία (Master of Applied Positive Psychology – MAPP) του University of Pennsylvania ή του University of East London.

Παροχή Ψυχολογικών Υπηρεσιών στον Καναδά

H ιστοσελίδα του Ed Diener

H ιστοσελίδα της Barbara Fredrickson που αφορά στη μελέτη των Θετικών Συναισθημάτων

Η ιστοσελίδα της Sonja Lyubomirsky με θέματα σχετικά με την ευτυχία

Χρήσιμες πηγές σε βιβλία, άρθρα, TED talks και άλλο χρήσιμο υλικό σε θέματα Θετικής Ψυχολογίας

Εκπαίδευση στην Επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας ιδρύθηκε το 2005 για την παροχή υπηρεσιών πάνω σε θέματα διοίκησης. Οι υπηρεσίες του βασίζονται στη Θετική Ψυχολογία και τα δυνατά στοιχεία του ατόμου

Μέσα από χαρακτηριστικά, ιστορίες και συμβουλές που προέρχονται από την επιστήμη της θετικής ψυχολογίας το περιοδικό Live Happy βοηθάει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν το προσωπικό τους ταξίδι ευτυχίας στη ζωή, στη δουλειά και στο σπίτι.

Please reload

Know and apply the basic principles of Positive Psychology!

More

Become a member of EETHEPSY to participate in our conferences at a reduced cost and to have immediate information about the happenings in the field of Positive Psychology!

bottom of page