top of page

Diploma in Positive Psychology

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία» ανανεώθηκε και παρέχει τη δυνατότητα τριετούς φοίτησης!

Σύντομη περιγραφή:

Το νέο πρόγραμμα συνίσταται σε 3 εκπαιδευτικά έτη.

Συνοπτικά, στο πρώτο έτος γίνεται μια θεωρητική και βιωματική Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία.

 

Στο δεύτερο έτος, γίνεται εμβάθυνση και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες θεματικές που εμπίπτουν σε τρεις κατευθύνσεις στις οποίες χωρίζονται οι συμμετέχοντες: επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, στελέχη οργανισμών.

Στο τρίτο έτος ανά κατεύθυνση πραγματοποιείται πρακτική άσκηση και εποπτεία.

Ωστόσο, η τριετής φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μόνο το πρώτο εκπαιδευτικό έτος και να λάβει την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Α' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

Objectives

Our goal is to introduce our students to the basic principles of Positive Psychology and its methodology both on a theoretical and practical level. Based on Positive psychology’s theoretical knowledge and new research findings our students are encouraged to delve into the practice of positive psychology and experience its beneficial impact. We are committed to assist, guide and facilitate their exploration and invite them to share their experiences from their personal and professional lives.

Upon completion of the program, participants will have developed the necessary skills to constructively use positive emotions and positive experiences, and to recognize and develop the potential of themselves and those around them.

Participants: Mental health professionals, teachers, educators, human resource professionals

Duration : 1 year

Cost: 1,200 euros

Training modules 

1.     Introduction to Positive Psychology Ι

2.     Introduction to Positive Psychology ΙΙ (incl.Resilience)

3.     The Science of wellbeing: Subjective Happiness and Life Satisfaction

4.      The Science of wellbeing : Positive traits and Character Strengths

5.     The Science of wellbeing : Hope and Optimism- An antidote to Depression

6.     Meaning of Life and  Positive Meaning Making Ι (incl. Savoring)

7.     Meaning of Life and  Positive Meaning Making ΙΙ (incl. Mindfulness, Self Compassion)

8.     Positive Psychology in organizations: Coaching and HR applications

9.     Positive Parenting and Teaching

10.  Positive Psychology and Psychotherapy

Trainers

Trainers: We are a group of experienced (8 years+), highly trained (PhD Level) metal health professionals –predominantly psychologists, with extensive experience in psychological research and psychotherapy practice.

 

Language: Greek

Διαβάστε περισσότερα για το Β' Εκπαιδευτικό έτος 

Διαβάστε περισσότερα για το Γ' Εκπαιδευτικό έτος 

Diploma in Positive Psychology - Testimonials

Η εμπειρία μου από την εκπαίδευση για το δίπλωμα θετικής ψυχολογίας συμπυκνώνεται σε

μια εικόνα κατά την εκδρομή της αποφοίτησης: όλες και όλοι μαζί στην παραλία το

απομεσήμερο. Η σύνθεση και η δυναμική της ομάδας των εκπαιδευομένων, η εξαιρετική

επιστημονική και ανθρώπινη παρουσία των εκπαιδευτ(ρι)ών μας, οι ιδιαίτερες και

συγκινησιακά φορτισμένες παρουσιάσεις των τελικών εργασιών που είχαν προηγηθεί. Και

πάνω από όλα η αλληλεπίδραση με το/ στο Νησί. Όλα να συντελούν σε αυτή την πρώτη,

«θεραπευτική» βουτιά του φετεινού καλοκαιριού.

Αύρα Βαζαίου, Ψυχολόγος

Για εμένα η μαγική Ύδρα ήταν ένα μικρό μέρος αυτής της αξέχαστης εμπειρίας.

Η ενότητα όλης της ομάδας, η εμβάθυνση των σχέσεων, η γνώση του αντικειμένου από άλλη σκοπιά, τα τραγούδια και οι χοροί στο δρόμο, το παιχνίδι και τα γέλια, ήταν το αποτύπωμα στην ψυχή μου.

Ευχαριστώ!

Μυρτώ Κατσίνα

Διακεκριμένοι καθηγητές και αξιόλογοι σπουδαστές με τη γνώση τους και κυρίως το ήθος και το φιλικό τους ύφος, με έβαλαν σε μονοπάτια σκέψης, ελπίδας, αισιοδοξίας και χαράς.

Η διαδικασία του εκπαιδευτικού είναι καινοτόμα και ευέλικτη, με πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις!

Ανδρέας Πλέσσας

Ήρθαμε σε επαφή με πολλές έννοιες της Θετικής Ψυχολογίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο. Δεν ήταν απλά ένα ακόμη σεμινάριο, ήταν μία όμορφη εμπειρία που έκλεισε με τον πιο θετικό τρόπο... με το ταξίδι μας στην Ύδρα!!!

Αναστασία Γαλογαύρα

Μόνο με τα θερμότερα λόγια μπορώ να μιλήσω για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. Άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτές υψηλών ακαδημαϊκών στάνταρτς με μεταδοτικότητα καλύπτουν ολόπλευρα τη θεωρία γύρω από τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας με τρόπο εύληπτο αλλά ταυτόχρονα άκρως επιστημονικό και οργανωμένο. Οι βιωματικές ασκήσεις συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μπει η Θετική Ψυχολογία στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Ευγνωμονώ για την απόφασή μου να παρακολουθήσω το  συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .Φώτισε πολύτιμες πλευρές της ζωής μου και  με έφερε κοντά με ανθρώπους που τώρα πια θεωρώ φίλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ιωάννα Αρνή

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ υπήρξε για μένα ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας. Συνάντησα στοιχεία που με ενδυνάμωσαν και τελικά μου ενθύμησαν πως διαθέτω εντός μου πολλαπλά εργαλεία για να είμαι ευτυχής, όπως όλοι μας εξάλλου. Τόσο το θεωρητικό όσο και το βιωματικό μέρος, λειτούργησαν σαν στάσεις μιας πολύτιμης διαδρομής που συστήνω ανεπιφύλακτα!! Εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες γλυκύτατοι συνοδοιπόροι, τους οποίους και ευγνωμωνώ! Χάρηκα αφάνταστα που ήμουν κομμάτι αυτής της εκπαίδευσης και φεύγοντας νιώθω πιο πλούσια εσωτερικά.

Μαρία Δελτούζου

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ,  για μένα ήταν θα έλεγα μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, σε ένα φιλόξενο χώρο, με υπέροχους ανθρώπους και έμπειρους εκπαιδευτές. Ένας χώρος όπου ,σε κάθε μας συνάντηση, η θεωρία και το βίωμα εναλάσσονταν αρμονικά επιτρέποντας ένα αυθεντικό και αβίαστο μοίρασμα βιωμάτων, απόψεων και συναισθημάτων . Έτσι είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τις έννοιες της θετικής ψυχολογίας όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, βιωματικά, εμπειρικά.

Λεμονιά Ζαπανδιώτου

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ είναι ένα πλούσιο σε γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις πρόγραμμα το οποίο με εξέλιξε σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλες οι έννοιες τις θετικής ψυχολογίας δεν μένουν μόνο σ' ένα θεωρητικό πλαίσιο, αλλά γίνονται προσιτές, κατανοητές, κυρίως βιωμένες, κομμάτι του τρόπου που βιώνουμε την καθημερινότητά μας.

Ανώνυμος

bottom of page