Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία

Στόχος

Ο στόχος του Εκπαιδευτικού είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες και έννοιες της θετικής ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Διάρκεια: 1 χρόνος

Κόστος: 1.200 ευρώ

Πρόγραμμα μαθημάτων

10 συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών (κατά προσέγγιση ένα Σαββατοκύριακο το μήνα) από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Μαθήματα - Θεματικές

Όλα τα μαθήματα συνδυάζουν την παροχή γνώσεων και πληροφοριών με βιωματικές ασκήσεις και ενσωματώνουν την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων από την επαφή τους με τη θετική ψυχολογία.

 1. Εισαγωγή στη θετική ψυχολογία Ι

 2. Ψυχική Ανθεκτικότητα

 3. Η Νευροφυσιολογία της Ευτυχίας

 4. Υποκειμενική ευτυχία και ικανοποίηση από τη ζωή

 5. Θετικά χαρακτηριστικά και θετική προσωπικότητα

 6. Ελπίδα και αισιοδοξία- Το αντίδοτο στην κατάθλιψη

 7. Νόημα Ζωής και Απολαμβάνειν

 8. Θετική Νοηματοδότηση και Αυτοσυπόνια

 9. Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στους οργανισμούς: Coaching και ανάπτυξη 
  ανθρώπινου δυναμικού

 10. Θετική Ψυχολογία για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς 

 11. Θετική Ψυχολογία και ψυχοθεραπεία

Διδάσκοντες

Όλοι οι διδάσκοντες έχουν πολυετή εμπειρία (10+ έτη) στον χώρο της ψυχικής υγείας, είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και έχουν μεγάλη ερευνητική εμπειρία στον χώρο της θετικής ψυχολογίας. Έχουν, επίσης, ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε τουλάχιστον μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Υπαρξιστική, Gestalt, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική, Συστημική, Προσωποκεντρική ) και εργάζονται, κυρίως, στον χώρο της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Εντυπώσεις Αποφοίτων για το Εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ

Μόνο με τα θερμότερα λόγια μπορώ να μιλήσω για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. Άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτές υψηλών ακαδημαϊκών στάνταρτς με μεταδοτικότητα καλύπτουν ολόπλευρα τη θεωρία γύρω από τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας με τρόπο εύληπτο αλλά ταυτόχρονα άκρως επιστημονικό και οργανωμένο. Οι βιωματικές ασκήσεις συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μπει η Θετική Ψυχολογία στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Ευγνωμονώ για την απόφασή μου να παρακολουθήσω το  συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .Φώτισε πολύτιμες πλευρές της ζωής μου και  με έφερε κοντά με ανθρώπους που τώρα πια θεωρώ φίλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Αρνή Ιωάννα, Εκπαιδευτικός

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ υπήρξε για μένα ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας. Συνάντησα στοιχεία που με ενδυνάμωσαν και τελικά μου ενθύμησαν πως διαθέτω εντός μου πολλαπλά εργαλεία για να είμαι ευτυχής, όπως όλοι μας εξάλλου. Τόσο το θεωρητικό όσο και το βιωματικό μέρος, λειτούργησαν σαν στάσεις μιας πολύτιμης διαδρομής που συστήνω ανεπιφύλακτα!! Εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες γλυκύτατοι συνοδοιπόροι, τους οποίους και ευγνωμωνώ! Χάρηκα αφάνταστα που ήμουν κομμάτι αυτής της εκπαίδευσης και φεύγοντας νιώθω πιο πλούσια εσωτερικά.

Δελτούζου Μαρία

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ,  για μένα ήταν θα έλεγα μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, σε ένα φιλόξενο χώρο, με υπέροχους ανθρώπους και έμπειρους εκπαιδευτές. Ένας χώρος όπου ,σε κάθε μας συνάντηση, η θεωρία και το βίωμα εναλάσσονταν αρμονικά επιτρέποντας ένα αυθεντικό και αβίαστο μοίρασμα βιωμάτων, απόψεων και συναισθημάτων . Έτσι είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τις έννοιες της θετικής ψυχολογίας όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, βιωματικά, εμπειρικά.

Ζαπανδιώτου Λεμονιά

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ είναι ένα πλούσιο σε γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις πρόγραμμα το οποίο με εξέλιξε σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλες οι έννοιες τις θετικής ψυχολογίας δεν μένουν μόνο σ' ένα θεωρητικό πλαίσιο, αλλά γίνονται προσιτές, κατανοητές, κυρίως βιωμένες, κομμάτι του τρόπου που βιώνουμε την καθημερινότητά μας.

Ανώνυμος

Εύκολα…θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το πρόγραμμα της θετικής ψυχολογίας διαφορετικό, γιατί εν συντομία μπορώ να πω ότι δεν ασχολείται με τη λύπη αλλά με τη χαρά. Δηλαδή, εστιάζει στο πως θα δεις τη ζωή με άλλο μάτι. Επίσης, η ομάδα που σου το διδάσκει όοοολο αυτό είναι εξαιρετική! Πολύχρωμη, Πολύ-διαβασμένη, πολύ-ταξιδεμένη, κλπ. Γενικά πέρασα όμορφα και γνώρισα ενδιαφέροντες – θετικούς συναδέλφους.

Ανώνυμος

Please reload

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Παιωνίου 2

10440, Αθήνα

E-mail: info@positiveemotions.gr

Τηλέφωνο: 210 8251536

Fax: 210 8251581

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • Facebook Social Icon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΣΤΟ newsletter