top of page

Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία» ανανεώθηκε και παρέχει τη δυνατότητα τριετούς φοίτησης!

Σύντομη περιγραφή:

Το νέο πρόγραμμα συνίσταται σε 3 εκπαιδευτικά έτη.

Συνοπτικά, στο πρώτο έτος γίνεται μια θεωρητική και βιωματική Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία.

 

Στο δεύτερο έτος, γίνεται εμβάθυνση και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες θεματικές που εμπίπτουν σε τρεις κατευθύνσεις στις οποίες χωρίζονται οι συμμετέχοντες: επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, στελέχη οργανισμών.

Στο τρίτο έτος ανά κατεύθυνση πραγματοποιείται πρακτική άσκηση και εποπτεία.

Ωστόσο, η τριετής φοίτηση δεν είναι υποχρεωτική. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μόνο το πρώτο εκπαιδευτικό έτος και να λάβει την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Α' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

Στόχος

Ο στόχος του πρώτου έτους του Εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες και έννοιες της θετικής ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Διάρκεια: 1 χρόνος

Κόστος: 1.500 ευρώ

Πρόγραμμα μαθημάτων

10 συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών (κατά προσέγγιση ένα Σαββατοκύριακο το μήνα) από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Μαθήματα - Θεματικές

Όλα τα μαθήματα συνδυάζουν την παροχή γνώσεων και πληροφοριών με βιωματικές ασκήσεις και ενσωματώνουν την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων από την επαφή τους με τη θετική ψυχολογία.

  1. Εισαγωγή στη θετική ψυχολογία Ι

  2. Ελπίδα και Αισιοδοξία- Το αντίδοτο στην κατάθλιψη

  3. Υποκειμενική Ευτυχία και Ικανοποίηση από τη ζωή

  4. Θετικά χαρακτηριστικά και θετική προσωπικότητα

  5. Ψυχική Ανθεκτικότητα

  6. Νόημα Ζωής και Απολαμβάνειν

  7. Θετική Νοηματοδότηση, Αυτοσυμπόνια & Mindfulness

  8. Φιλικές Σχέσεις και Ευγνωμοσύνη

  9. Θετικές Σχέσεις

  10. Δεύτερο κύμα Θετικής Ψυχολογίας

Διδάσκοντες

Όλοι οι διδάσκοντες έχουν πολυετή εμπειρία (10+ έτη) στον χώρο της ψυχικής υγείας, είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και έχουν μεγάλη ερευνητική εμπειρία στον χώρο της θετικής ψυχολογίας. Έχουν, επίσης, ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε τουλάχιστον μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Υπαρξιστική, Gestalt, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική, Συστημική, Προσωποκεντρική ) και εργάζονται, κυρίως, στον χώρο της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Σημείωση: για την προστασία όλων των μερών του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών, φροντίζουμε για τη συμμόρφωση όλων με τις βασικές αρχές του κώδικα δεοντολογίας των ψυχολόγων (ΦΕΚ 2344/Β’/18-06-2019) και προβαίνουμε σε όποιες ενέργειες κριθούν απαραίτητες από το Συμβούλιο Εκπαιδευτών της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ., προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα κλίμα ασφάλειας, αποδοχής και σεβασμού προς όλους"

Διαβάστε περισσότερα για το Β' Εκπαιδευτικό έτος 

Διαβάστε περισσότερα για το Γ' Εκπαιδευτικό έτος 

Εντυπώσεις Αποφοίτων για το Εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ

Η εμπειρία μου από την εκπαίδευση για το δίπλωμα θετικής ψυχολογίας συμπυκνώνεται σε

μια εικόνα κατά την εκδρομή της αποφοίτησης: όλες και όλοι μαζί στην παραλία το

απομεσήμερο. Η σύνθεση και η δυναμική της ομάδας των εκπαιδευομένων, η εξαιρετική

επιστημονική και ανθρώπινη παρουσία των εκπαιδευτ(ρι)ών μας, οι ιδιαίτερες και

συγκινησιακά φορτισμένες παρουσιάσεις των τελικών εργασιών που είχαν προηγηθεί. Και

πάνω από όλα η αλληλεπίδραση με το/ στο Νησί. Όλα να συντελούν σε αυτή την πρώτη,

«θεραπευτική» βουτιά του φετεινού καλοκαιριού.

Αύρα Βαζαίου, Ψυχολόγος

Για εμένα η μαγική Ύδρα ήταν ένα μικρό μέρος αυτής της αξέχαστης εμπειρίας.

Η ενότητα όλης της ομάδας, η εμβάθυνση των σχέσεων, η γνώση του αντικειμένου από άλλη σκοπιά, τα τραγούδια και οι χοροί στο δρόμο, το παιχνίδι και τα γέλια, ήταν το αποτύπωμα στην ψυχή μου.

Ευχαριστώ!

Μυρτώ Κατσίνα

Διακεκριμένοι καθηγητές και αξιόλογοι σπουδαστές με τη γνώση τους και κυρίως το ήθος και το φιλικό τους ύφος, με έβαλαν σε μονοπάτια σκέψης, ελπίδας, αισιοδοξίας και χαράς.

Η διαδικασία του εκπαιδευτικού είναι καινοτόμα και ευέλικτη, με πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις!

Ανδρέας Πλέσσας

Ήρθαμε σε επαφή με πολλές έννοιες της Θετικής Ψυχολογίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο. Δεν ήταν απλά ένα ακόμη σεμινάριο, ήταν μία όμορφη εμπειρία που έκλεισε με τον πιο θετικό τρόπο... με το ταξίδι μας στην Ύδρα!!!

Αναστασία Γαλογαύρα

Μόνο με τα θερμότερα λόγια μπορώ να μιλήσω για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. Άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτές υψηλών ακαδημαϊκών στάνταρτς με μεταδοτικότητα καλύπτουν ολόπλευρα τη θεωρία γύρω από τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας με τρόπο εύληπτο αλλά ταυτόχρονα άκρως επιστημονικό και οργανωμένο. Οι βιωματικές ασκήσεις συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να μπει η Θετική Ψυχολογία στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Ευγνωμονώ για την απόφασή μου να παρακολουθήσω το  συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .Φώτισε πολύτιμες πλευρές της ζωής μου και  με έφερε κοντά με ανθρώπους που τώρα πια θεωρώ φίλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ιωάννα Αρνή

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ υπήρξε για μένα ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας. Συνάντησα στοιχεία που με ενδυνάμωσαν και τελικά μου ενθύμησαν πως διαθέτω εντός μου πολλαπλά εργαλεία για να είμαι ευτυχής, όπως όλοι μας εξάλλου. Τόσο το θεωρητικό όσο και το βιωματικό μέρος, λειτούργησαν σαν στάσεις μιας πολύτιμης διαδρομής που συστήνω ανεπιφύλακτα!! Εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες γλυκύτατοι συνοδοιπόροι, τους οποίους και ευγνωμωνώ! Χάρηκα αφάνταστα που ήμουν κομμάτι αυτής της εκπαίδευσης και φεύγοντας νιώθω πιο πλούσια εσωτερικά.

Μαρία Δελτούζου

Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ,  για μένα ήταν θα έλεγα μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, σε ένα φιλόξενο χώρο, με υπέροχους ανθρώπους και έμπειρους εκπαιδευτές. Ένας χώρος όπου ,σε κάθε μας συνάντηση, η θεωρία και το βίωμα εναλάσσονταν αρμονικά επιτρέποντας ένα αυθεντικό και αβίαστο μοίρασμα βιωμάτων, απόψεων και συναισθημάτων . Έτσι είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τις έννοιες της θετικής ψυχολογίας όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη, βιωματικά, εμπειρικά.

Λεμονιά Ζαπανδιώτου

Το εκπαιδευτικό της ΕΕΘΕΨΥ είναι ένα πλούσιο σε γνώσεις και βιωματικές ασκήσεις πρόγραμμα το οποίο με εξέλιξε σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όλες οι έννοιες τις θετικής ψυχολογίας δεν μένουν μόνο σ' ένα θεωρητικό πλαίσιο, αλλά γίνονται προσιτές, κατανοητές, κυρίως βιωμένες, κομμάτι του τρόπου που βιώνουμε την καθημερινότητά μας.

Ανώνυμος

bottom of page