top of page

Β’ Κύκλος Εκπαίδευσης στη Θετική Ψυχολογία

library-g9add3e537_1920.jpg

Στόχοι

  • Ανάδειξη νέων θεμάτων από τον χώρο της Θετικής Ψυχολογίας

  • Εμπλουτισμός γνώσεων και τεχνικών με βάση όσα έχουν ήδη διδαχθεί στον πρώτο κύκλο.

  • Εμβάθυνση σε θέματα εφαρμογής και πρακτικής πάνω στη θετική ψυχολογία

  • Συζήτηση εμπειριών και προβληματισμών σχετικά με τις εφαρμογές και τη θεωρία της Θετικής Ψυχολογίας

Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η εμβάθυνση σε ενότητες που διδάχθηκαν στον πρώτο κύκλο, η εστίαση στην πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένων εννοιών αλλά και η γνωριμία με νέα πεδία της Θετικής Ψυχολογίας.

Συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού κατόχους του ετήσιου διπλώματος Θετικής Ψυχολογίας ή παρεμφερούς κατάρτισης.

Διάρκεια: 6 μήνες

Κόστος: 720 ευρώ*

* Ειδική τιμή για τα άτομα του Δικτύου Επαγγελματιών Θετικής Ψυχολογίας

Πρόγραμμα μαθημάτων

6 συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών (κατά προσέγγιση ένα Σαββατοκύριακο το μήνα)

 

Μαθήματα - Θεματικές

Όλα τα μαθήματα συνδυάζουν την παροχή γνώσεων και πληροφοριών με βιωματικές ασκήσεις και ενσωματώνουν την προσωπική εμπειρία των συμμετεχόντων από την επαφή τους με τη θετική ψυχολογία.

1.    ​Θετικές Σχέσεις

2.    Ειδικά θέματα: Ευγνωμοσύνη & Χιούμορ

3.    Απολαμβάνειν & Φιλικές Σχέσεις

4.    Εφαρμογές Θετικής Ψυχολογίας στην Κλινική Πράξη 

5.    Δεύτερο Κύμα Θετικής Ψυχολογίας & Θετική Κινητοποίηση 

6.    Ενσυνειδητότητα και Θετικές Παρεμβάσεις σε ασθενείς

7.    Κλείσιμο (Βιωματικό Τριήμερο)

Διδάσκοντες

Όλοι οι διδάσκοντες έχουν πολυετή εμπειρία (10+ έτη) στον χώρο της ψυχικής υγείας, είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και έχουν μεγάλη ερευνητική εμπειρία στον χώρο της θετικής ψυχολογίας. Έχουν, επίσης, ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε τουλάχιστον μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Υπαρξιστική, Gestalt, Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική, Συστημική, Προσωποκεντρική ) και εργάζονται, κυρίως, στον χώρο της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Εντυπώσεις Αποφοίτων Β' Κύκλου Εκπαίδευσης στη Θετική Ψυχολογία

Δύο κύκλοι ολοκληρώθηκαν, μια εμπειρία μοναδική! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο με θεωρητικές επιστημονικές και πρακτικές εφαρμογές και προσφέρει πραγματικά επαγγελματική, ποιοτική εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτές - η παρουσία τους αισθητή και στις πιο δύσκολες συνθήκες, μα πιο αισθητή η αγάπη, η αφοσίωση και το πάθος τους για αυτό που υπηρετούν. Νιώθω ευγνώμων και χαρούμενη που είμαι πια ενεργό μέλος της Θετικής Ψυχολογίας!

Μαρία Χατζηχαραλάμπους

Για μένα με μια λέξη νιώθω ότι λειτούργησε μεταμορφωτικά! Νιώθω πως τα μαθήματα που παρακολούθησα με έχουν κάνει πιο "πλούσια"  ως άνθρωπο, με έχουν κάνει καλύτερη στο σχετίζεσθαι. Μου έχει αφήσει καλές φιλίες και μου έχει προσφέρει μεγάλη χαρά και ψυχική ανάταση η συναναστροφή μου μαζί τους.

Σίσσυ Καϊμαξή

Η εμπειρία μου στο εκπαιδευτικο πρόγραμμα ήταν σαν ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό στα νησιά του εσωτερικού μου κόσμου. Άλλα γνωστά και εύκολα στην περιπλάνηση και άλλα αχαρτογραφητα και δύσβατα... Δεν ήμουν όμως μόνη. Συνταξιδιωτες μου, δύο παρέες, δύο ομάδες, ανεξάρτητες αλλά και μαζί. Οι καθηγητές μας, που άνοιγαν και έκλειναν τα πανιά, ανάλογα με τις συνθήκες. Έδιναν οδηγίες για την πλεύση του ιστιοφόρου και εμείς αναλαμβάναμε την πλοήγηση. Καμία πίεση, κανένα άγχος, μόνο έννοιες, λέξεις, διάλογος, σιωπες. Αμφισβητήσεις και παραδοχές, γέλιο και συγκίνηση, άνοιγμα συναισθημάτων, πλησίασμα, αγκαλιά, χωρίς κριτική. Καθηγητές όχι κατ'όνομα, αλλά κατ' ουσία. Δεν δίδασκαν τις έννοιες, τις είχαν κατακτήσει, ήταν κομμάτι τους, τις είχαν μετουσιώσει. Γεμάτοι ενθουσιασμό και αγάπη για το αντικείμενο τους. Έθεσαν τα όρια και τους κανόνες συνυπαρξης και μας άφησαν ελεύθερους να ακούσουμε, να νιώσουμε, να μοιραστούμε, να βιώσουμε στο επίπεδο που ο καθένας από εμάς ήθελε και άντεχε...

Τζένη Διαμαντοπούλου

bottom of page