Ποιοι είμαστε

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Διαθέτει μακρά διδακτική εμπειρία έχοντας διατελέσει Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Από το 1998 εργάζεται ως Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα κλινικής, συμβουλευτικής, οργανωτικής και οικονομικής Ψυχολογίας ενώ ειδικεύεται σε ζητήματα μεθοδολογίας έρευνας και στατιστικής. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και περιοδικά. Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων με επίκεντρο την Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Διδάσκει επίσης στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ. 

Ο κος Γαλανάκης Μιχάλης είναι Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1996 ασκεί ιδιωτικά το έργο του Ψυχολόγου ενώ είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και μέλος του European Associaton for Behavioural and Cognitive Therapies, της Ελληνικής Εταιρείας  και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, των Κλάδων Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Με πολυετή θεραπευτική εμπειρία στην αντιμετώπιση των Αγχωδών Διαταραχών, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών ενώ εξακολουθεί να συνεργάζεται με τη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του ΚΨΥ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και το Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς όπου διδάσκει και ασκεί εποπτεία. Το συγγραφικό της έργο αφορά κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και το ρόλο των θετικών συναισθημάτων στην ψυχοθεραπεία. Το πρώτο ατομικό της έργο με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι: Κοινωνικές δυσκολίες και φόβοι και η αντιμετώπισή τους» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σιδέρη.

Η δρ. Διοδώρα Δημητριάδου είναι Οργανωσιακός Ψυχολόγος, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικών Συναισθημάτων. Διδάσκει στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ και έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Kοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Θετικής Ψυχολογίας, Οργανωτικής Ψυχολογίας, Μεθοδολογίας Έρευνας, Ψυχομετρίας και Στατιστικής. Είναι συγγραφέας άρθρων σε εκδόσεις όπως η «Εισαγωγή στην Θετική Ψυχολογία», έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων και έχει ενεργό ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα θετικής ψυχολογίας και ψυχομετρίας. 

Η Αντιγόνη Μερτίκα είναι ιδρυτικό Μέλος της ΕΕΘΕΨΥ, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας και υπεύθυνη για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΕΘΕΨΥ. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και Οργανωτική Ψυχολογία. Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και εργάζεται κλινικά από το 2003 ιδιωτικά και σε δημόσιους φορείς.  Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα και συμμετοχές σε συλλογικά έργα ενώ έχει συγγράψει μαζί με τον κ. Σταλίκα το βιβλίο «Θέματα Ψυχοθεραπείας: Η Θεραπευτική Συμμαχία» (2004). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα ποικίλουν από τη διερεύνηση της διαδικασίας της ψυχοθεραπείας, θέματα φύλου και έμφυλων διαφορών, την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με σοβαρές ψυχικές νόσους, τη συμβουλευτική στήριξη οικογενειών με παιδιά με ΔΑΦ και, φυσικά, τη Θετική Ψυχολογία και τις εφαρμογές της στην ψυχοθεραπεία και την ανατροφή των παιδιών.

Η Δρ. Αλκμήνη Μπούτρη είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, καθώς και εκπαιδεύτρια στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας. Απο το 2003 εχει εργαστει σε ποικίλα πλαίσια ως κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και καθηγήτρια ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επί του παρόντος εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και ανήκει στο επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου Παίδων Παν. & Αγλαίας Κυριακού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικα περιοδικα και κεφάλαια σε συλλογικά έργα, ειναι συγγραφέας του βιβλίου “Το Συναίσθημα στην Ψυχοθεραπεία” και επιμελήτρια του υπό έκδοση βιβλίου “Θετική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία”.
 

Please reload

Επιστημονικοί Συνεργάτες 

Η Βασιλική Γιωτσίδη είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Ψυχοδυναμική / Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό & Μειονότητες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας σε θέματα που αφορούν τη θετική διαπαιδαγώγηση και τις σχέσεις γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών, το νόημα ζωής και τη ροή. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου διδάσκει Συμβουλευτική Ψυχολογία, Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Προσωπική Ανάπτυξη. Τα τελευταία είκοσι έτη παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ενηλίκων, γονέων και εφήβων και έχει εργαστεί στη Μονάδα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων, στο ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο», και ιδιωτικά. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκές ομάδες ειδικών σε θέματα αξιολόγησης πρόληψης, θεραπείας και ποιότητας υπηρεσιών ως Επιστημονικά Υπεύθυνη Τομέα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ενώ από το 2000 συνεργάζεται με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ). Συμμετέχει συστηματικά σε επιστημονικές δημοσιεύσεις και συνέδρια και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία».

Η Κατερίνα Ζύμνη Γεωργάλου εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας και διδάσκει στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της εταιρείας. Εργάζεται ως coach και σύμβουλος σε ιδιωτικές   πολυεθνικές εταιρείες, οργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια με θέματα όπως διαχείριση του στρες και προσωπική ανάπτυξη του προσωπικού. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος, επόπτρια  και εκπαιδεύτρια στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, γίγνεσθαι. Αποτελεί  μέρος της ομάδας υποψηφίων διδακτόρων του δρ Σταλίκα στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μελέτη της αποτελεσματικότητας και διαδικασίας της ψυχοθεραπείας.

Η κ. Ειρήνη Καρακασίδου είναι ψυχολόγος-αθλητική ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημιο. Είναι μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία». Διδάσκει αθλητική ψυχολογία, θετική ψυχολογία και μεθοδολογία της έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο κομμάτι τόσο της θετικής όσο και της αθλητικής ψυχολογίας, όπως επίσης και στην κατασκευή και προσαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην συμπεριφοριστική προσέγγιση (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ΕΠΙΨΥ), ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία (¨Γίγνεσθαι¨, Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας).

Η Δρ. Φανή Κουδιγκέλη  είναι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Έχει διατελέσει ως Σχολική Σύμβουλος, στην 3η Περιφέρεια Δ.Ε. του Ν. Φθιώτιδας, για τέσσερα χρόνια (2014 -2018) και ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε.70 στο ΠEKEΣ Στερεάς Ελλάδας για έναν χρόνο (2018-2019). Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο επιστημονικό πεδίο της Θετικής Ψυχολογίας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. Επίσης είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, με μετεκπαίδευση στο Μ.Δ.Δ.Ε. και πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία. Επίσης είναι Εμψυχώτρια - απόφοιτος του τριετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ. Κουρετζή. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια ως εισηγήτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας – Θετικής Εκπαίδευσης, του Stress και της Επαγγελματικής Εξουθένωσης (burnout), του Θεατρικού Παιχνιδιού και στην εφαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Δρ. Αγάθη Λακιώτη είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΘΕΨΥ και εκπαιδεύτρια στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και ψυχολογία στην Αθήνα, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και είναι διδάκτωρ κλινικής/ συμβουλευτικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο coaching. Εργάζεται ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια με άτομα και ομάδες, ενώ διεξάγει ομαδικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια για εταιρίες, οργανισμούς και το ευρύ κοινό. Διδάσκει θετική ψυχολογία, μεθοδολογία έρευνας, και δεοντολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και στη διαδικασία και την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας.

Η Άννυ Μπενέτου είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Η διδακτορική της διατριβή εστίασε σε παρεμβάσεις για το  Απολαμβάνειν και τη σύνδεση του με τα θετικά συναισθήματα και την ευτυχία. Εργάζεται ιδιωτικά από το 1998 ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος με άτομα και ομάδες.  Έχει συνεργαστεί με πολλά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μέριμνα, Υπουργείο Παιδείας - ΙΔΕΚΕ, Council of Europe, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Δούκα, OMEP  κ.α) διοργανώνοντας ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και  θετικής ψυχολογίας. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο European Network for Positive Psychology  Είναι εκπαιδεύτρια στο δίπλωμα θετικής ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ.

Ο κ. Πεζηρκιανίδης είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του κ. Σταλίκα, ο οποίος είναι ο επόπτης καθηγητής της διδακτορικής του διατριβής. Οι ερευνητικές του προσπάθειες εστιάζονται στους τομείς της Θετικής Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Ψυχομετρίας με εστίαση σε μεταβλητές σχετικές με τις φιλικές σχέσεις ενηλίκων, το ευ ζην, τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα και την ανεργία. Συμμετέχει ως ερευνητής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EAGLES για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και στο πρόγραμμα αναμόρφωσης του συστήματος επιλογής προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Τσιρίκος Αντώνης είναι υγειονομικός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εργαζόμενος ως κλινικός ψυχολόγος σε νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στις ψυχικές διαστάσεις της οργανικής νόσου. Απασχολήθηκε κυρίως, συνεργαζόμενος με καρδιολόγους, στην αποκατάσταση ασθενών με  καρδιαγγειακές παθήσεις, όπου και μελέτησε ψυχοθεραπευτικές πρακτικές (διδακτορική διατριβή). 

Η Βίκυ Χαραλάμπους είναι υποψήφια διδάκτωρ Θετικής Ψυχολογίας, αποτελώντας μέλος της ερευνητικής ομάδας του Δρ Σταλίκα. Ασχολείται κυρίως με εκπαιδεύσεις και εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στον εργασιακό χώρο, σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και εφήβους και με το Positive Psychology Coaching. Συμμετέχει ως συνεργάτης σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus +): 1) το EAGLES, το οποίο αφορά στην ενδυνάμωση άνεργων νέων μέσω της ενίσχυσης της θετικότητας και της ανθεκτικότητας τους και άλλων δεξιοτήτων χρήσιμων για την εξεύρεση εργασίας και 2) το HOPEs (Happiness, Positivity, Optimism and Ethos in schools), το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της θετικότητας και του καλού χαρακτήρα δασκάλων και μαθητών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας από το 2009, συμμετέχοντας σε Συνέδρια, workshops και στη συγγραφή κεφαλαίου για το βιβλίο «Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία» (Τόπος, 2011). Είναι, επίσης, συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργικές Τέχνες & Εμψύχωση» στο Global College, έχει εργαστεί ως Λέκτορας Οργανωτικής Ψυχολογίας στο European University, Cyprus και ως στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Χαρισιάδης Αλέξης, MBA, M.Sc., Ph.D.c.

Ο Αλέξης Χαρισιάδης Υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne, και διαθέτει Master στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc. in Counseling Psychology). Είναι συνιδρυτής, συνδιευθυντής και εκπαιδευτής του «γίγνεσθαι», της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας και συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα Θετικών Συναισθημάτων. Είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και έχει διδάξει την υπαρξιακή προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παρουσιάζει τα ζητήματα της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, με τη μορφή σεμιναρίων ή διαλέξεων τόσο σε ομάδες του ευρύτερου κοινού όσο και σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας. Εκτός από τις σπουδές του στην ψυχολογία είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και διαθέτει και μεταπτυχιακό τίτλο (M.B.A.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στο παρελθόν υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Brainmates η οποία ειδικευόταν στην οργάνωση σεμιναρίων καθώς και εκπαιδευτικών ομάδων για εταιρείες.

Please reload

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Παιωνίου 2

10440, Αθήνα

E-mail: info@positiveemotions.gr

Τηλέφωνο: 210 8251536

Fax: 210 8251581

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΣΤΟ newsletter