top of page

Diploma in Positive Integrative Coaching

choaching.jpg
positiveEmotionsLogo-300x166.png
logo 2.png

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2023-2024

 

Diploma in Positive Integrative Coaching

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και η UGrowLife

5η Συνεχή Χρονιά!

Στόχος:

 

Σκοπός του διπλώματος αυτού είναι να προσφέρει μια διευρυμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση coaching, συνδυάζοντας τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και του Coaching. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε θεωρητικά μοντέλα, παρεμβάσεις και τεχνικές και αποκτούν εμπειρία μέσα από πολλές ώρες εξάσκησης εντός και εκτός του προγράμματος, ώστε μετά το πέρας της εκπαίδευσης να αισθάνονται επαρκείς στην άσκηση και  ενσωμάτωση της νέας γνώσης στην υπάρχουσα επαγγελματική τους ταυτότητα. Διδασκαλία, αναστοχασμός, πρακτικές μέθοδοι, βιωματικές ασκήσεις και εξάσκηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Οι Αρχές της Θετικής Ψυχολογίας συνδέονται δημιουργικά  με τις αρχές και τα μοντέλα του επαγγελματικού coaching, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και της Θετικής Οργανωσιακής Κουλτούρας, σε τρεις βασικούς πυλώνες.


Το πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο μητρώο επαγγελματιών της ΕΕΘΨΥ αλλά και στον ICF (on individual basis, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ICF global ).

 

Περιγραφή:

ΠΥΛΩΝΑΣ Ι:

The Coaching Essentials

Ο πυλώνας αυτός αναπτύσσεται σε τρεις αυτοτελείς ενότητες, όπου ο συμμετέχων μαθαίνει τα βασικά μοντέλα Coaching, Αλλαγής και Στοχοθεσίας όπως εφαρμόζονται στην σύγχρονη εκδοχή τους. Παράλληλα ακολουθώντας τις κατευθυντήριες του ICF ο συμετλεχων εκπαιδεύεται στις βασικές δεξιότητες του coach ως επαγγελματία και ως ανθρώπου. Έχοντας αυτά ως εφόδια συνεχίζει στην εκπαίδευση και ενσωματώνει νέα γνώση. Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος οι νέες δεξιότητες ενισχύονται ώστε να εμπεδωθούν και να φθάσουν σε επίπεδο αυτόματης ενσωμάτωσης.

ΠΥΛΩΝΑΣ ΙΙ:

Understanding Well-being in personal and professional context

Σε αυτόν τον πυλώνα, που αποτελείται από τέσσερεις αυτοτελείς ενότητες, η Θετική Ψυχολογία ξεδιπλώνεται για να ενωθεί στην προσέγγιση αυτή και να αναδείξει πως οι θετικές σχέσεις, η καλή ζωή, η ευτυχία, οι αξίες και το νόημα σηματοδοτούν την αλλαγή στον άνθρωπο και τον οργανισμό. Η ομάδα της Θετικής Ψυχολογίας της ΕΕΘΕΨΥ έρχεται να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες τους τρόπους της ατομικής επίτευξης αλλά και της διδασκαλίας σε ενήλικες.

 

ΠΥΛΩΝΑΣ ΙΙΙ:

Practicing Coaching Intervention

Έχοντας πια ανακαλύψει τα κλειδιά στην βελτίωση των όρων ζωής του ανθρώπου, ο Πυλώνας ΙΙΙ, που αποτελείται από τέσσερεις αυτοτελείς ενότητες, ασχολείται περισσότερα με μοντέλα παρέμβασης. Προσεγγίζουμε διεθνής τεχνικές, μοντέλα και θεωρίες, συνθέτοντας τα με την οπτική της Θετικής Ψυχολογίας. Ο Πυλώνας ΙΙΙ εκπαιδεύει τον συμμετέχοντα στο να έχει δυνατές επικοινωνιακές δεξιότητες, ισχυρή αυτοπαρατήρηση, δεξιότητες λύσης με το βλέμμα στο μέλλον, βασικές αρχές NLP, καθώς και την πρακτική του Provocative Coaching.

 

Επιπλέον στην τελευταία ενότητα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο Business & Organizational πλαίσιο εφαρμογής του Coaching. Αναπτύσσονται θεωρίες και τεχνικές που ενσωματώνονται στις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς αναφορικά με Θετική Ηγεσία, Coaching Culture, Employee Engagement, Team Coaching κ.α. 

 

Έναρξη: 04/11/2023

Λήξη: 07/07/2024

110 διδακτικές ώρες, έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών, 1 ΣΚ ανά μήνα

Πρακτική άσκηση, βιωματικές ασκήσεις, role plays, personal mentoring, personal career coaching sessions

Για το πρόγραμμα 2023-2024 πατήστε εδώ

Δυνατότητα συμμετοχής στην κλειστή ομάδα εποπτείας-mentoring  κατά την διάρκεια φοίτησης και μετά από αυτήν

 

Τόπος Διεξαγωγής: Γραφεία ΕΕΘΕΨΥ, Παιωνίου 2, Αθήνα

Δίδακτρα: 1.400 ευρώ

 *Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί σε on line μορφή για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών ή εφόσον χρειαστεί λόγω έκτακτων συνθηκών

 

Δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής εδώ

Παρακαλούμε συνοδέψτε την αίτηση συμμετοχής με Σύντομο Βιογραφικό

Πληροφορίες/ εγγραφές:

Κωνσταντίνα Παντούλια, 6977256487, kpandoulia@ugrow.gr

info@positiveemotions.gr, 210 8251536

SOFIA-PIC.png

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Εκπαιδευτές από το σύνολο της Ομάδας της ΕΕΘΕΨΥ

Βασικοί εκπαιδευτές:

3.δημητριαδου.jpg

Δρ. Δώρα Δημητριάδου, Ph.D.

Η Δρ. Διοδώρα Δημητριάδου είναι Οργανωσιακή Ψυχολόγος, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας. Διδάσκει στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. και έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Kοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Θετικής Ψυχολογίας, Οργανωτικής Ψυχολογίας, Μεθοδολογίας Έρευνας, Ψυχομετρίας και Στατιστικής. Είναι συγγραφέας άρθρων σε εκδόσεις όπως η «Εισαγωγή στην Θετική Ψυχολογία», έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων και έχει ενεργό ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα θετικής ψυχολογίας και ψυχομετρίας. 

Eirini Karakasidou.jpg

Δρ. Ειρήνη Καρακασίδου, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Ειρήνη Καρακασίδου είναι Ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.)  και μέλος του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ).

 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται αφορούν στον τομέα της Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας και έχει συμμετάσχει ως βασική ερευνήτρια και συντονίστρια σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με θεματολογία που άπτεται της θετικής ψυχολογίας. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία και έχει μια πληθώρα παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ΜΚΟ, σχολεία, επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

Δουλεύει ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο.

Κωνσταντίνα Παντούλια.jpg

Κωνσταντίνα Παντούλια, BSc, MSc – founder UGrow
Life Coach, Coaching Trainer, Motivational Speaker
Team & Leadership Coaching, NLP, mBIT & Provocative coach


Η Κωνσταντίνα Παντούλια είναι πιστοποιημένη σε επίπεδο PCC (ICF) Life Coach και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ιδρύτρια της UGROW www.ugrow.gr. Διαθέτει παραπάνω από 15 έτη εμπειρίας στη συμβουλευτική και χρησιμοποιεί το coaching ως την πιο αποτελεσματική τεχνική σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και αλλαγής.  Οι υπηρεσίες της προσφέρονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο μέσω της UGROW-coaching services.


Η εκπαίδευση της είναι σφαιρική γύρω από την Ψυχολογία αλλά και την Οργανωτική Συμπεριφορά, το Team & Leadership Coaching, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, το Provocative Coaching και την Εκπαίδευση Ενηλίκων και Εταιρικών ομάδων. Επίσης είναι μια από τις ελάχιστες mBIT coaches στην Ελλάδα, ειδικευμένη στην τεχνική ευθυγράμμισης των τριών εγκεφάλων του ανθρώπου ώστε να λαμβάνει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό του.


Διαθέτει πάνω από 600 ώρες ατομικών συνεδριών και πολλές ώρες σε παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στελεχών. Αγαπά να υποστηρίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν τις αλλαγές τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει ισχυρή θέληση.  Το όραμα της είναι να δημιουργηθεί το νέο ρεύμα στην υποστήριξη του ανθρώπου, όπου όλες οι σχετικές επιστήμες και τεχνικές θα συνδράμουν σε αυτόν τον κοινό στόχο.


Η αγαπημένη της φράση είναι:
“If we do not change direction, we are liable to end up where we are headed”, Lao Tsu

photo-Katsimanis-300x275.jpg

Ελευθέριος Κατσιμάνης

Master Life Coach, Trainer

Ο Ελευθέριος Κατσιμάνης είναι life coach και είναι από τους πρώτους Έλληνες που χρησιμοποίησαν την μεθοδολογία του coaching στην προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου σε personal και business επίπεδο μέσω ατομικών συνεδριών.
Έχοντας εκπαιδευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό στα κυριότερα μοντέλα coaching (solution focused coaching, creativity coaching, advanced life coaching, provocative coaching, nlp practitioner), τα τελευταία 5 έτη  έχει διαμορφώσει το δικό του μοντέλο coaching το οποίο διδάσκει σε νέους coaches.


Τα τελευταία 15 έτη έχει περισσότερες από 9.000 χιλιάδες ώρες εμπειρίας σε personal sessions και πολλά success stories από ανθρώπους που δούλεψαν μαζί του, ενώ συνεχίζει τις έρευνές του σχετικά με το τι οδηγεί τον άνθρωπο στο να μπορεί να ζει μια ζωή πλούσια σε νόημα και σε συμφωνία με τον εαυτό του. Πιστεύει ότι το κυριότερο καύσιμο του ανθρώπου είναι το νόημα και ότι ο άνθρωπος έχει εγγενή ικανότητα να νοηματοδοτεί τα πράγματα μέσα από τις σχέσεις που διαμορφώνει με αυτά.


Στο Σήμερα συνεχίζει τις ατομικές συνεδρίες με καλλιτέχνες, πολιτικούς, opinion leaders, key point executives  και γενικά με ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.


Το μότο του είναι “σχετίζομαι άρα υπάρχω”.

PHOTO πρασσα.png

Κωνσταντίνα Πρασσά, Διδάκτωρ Θετικής Οργανωσιακής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Κωνσταντίνα Πρασσά είναι διδάκτωρ Θετικής Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το τμήμα Business Administration του Deree College-The American College of Greece, με ειδίκευση στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το University of Surrey. Από τότε έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, κυρίως στον χώρο του εμπορίου και της ναυτιλίας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται θέματα Οργανωσιακής, Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας. Έχει ειδικευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, έχει λάβει εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία και το Life & Executive Coaching και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε πολλά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε συλλογικά έργα και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Είναι μέλος του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.). Έχει διδάξει Θετική Οργανωσιακή Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ από το 2018 έχει ενταχθεί στο δυναμικό του τομέα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου-University of East London, όπου διδάσκει Οργανωσιακή Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στιγμιότυπα από τις ομάδες μας

Υπέροχη εμπειρία ζωής! Πλούσιο το περιεχόμενο του προγράμματος. Σπουδαίοι εκπαιδευτές. Σπουδαίοι άνθρωποι. Σε εμπνέουν, σε εμψυχώνουν, στέκονται δίπλα σου, ενισχύουν αυτό που πραγματικά είσαι.! Ένα εκπαιδευτικό που βοηθά σε προσωπικό, επαγγελματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ωραίο το πάντρεμα coaching και Θετικής Ψυχολογίας. Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτές για το Δώρο Ζωής!

Κατερίνα Θεοδωρίδου, Ψυχοθεραπεύτρια

bottom of page