top of page

Ψυχομετρικά εργαλεία

Θετική Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Αναθεωρημένη Κλίμακα Βιωμάτων στις Κοντινές Σχέσεις (ECR-R)

Η κλίμακα αποσκοπεί στη μέτρηση του ενήλικου δεσμού με βάση το μοντέλο των δύο διαστάσεων (αποφυγής και άγχους/εμμονής). Κατασκευάστηκε από τους Fraley, Waller και Brennan (2000) και σταθμίστηκε σε ελληνικό δείγμα από τους Τσαγκαράκη, Καφέτσιο και Σταλίκα (2007). Αποτελείται από 36 προτάσεις, οι οποίες αφορούν τις ερωτικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του γάμου. Με βάση τις δύο διαστάσεις, οι ερωτώμενοι μπορούν να καταταχθούν σε τέσσερις τύπους δεσμού.

Ερωτηματολόγιο Αισιοδοξίας (LOT)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Scheier και Carver (1985) με σκοπό την αξιολόγηση του βαθμού αισιοδοξίας-απαισιοδοξίας του ατόμου. Προσαρμόστηκε στα ελληνικά από τους Μουστάκη και Σταλίκα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου. Αποτελείται από 8 προτάσεις αυτοαναφοράς.

Ερωτηματολόγιο Αποδόσεων στις Σχέσεις (RAM)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Fincham και Bradbury (1992) και μετρά τις αποδόσεις για τις αρνητικές συμπεριφορές του συντρόφου σε μία σχέση ή στον γάμο. Περιλαμβάνει έξι υποθετικές αρνητικές συμπεριφορές, που πιθανόν να εκδηλώσει ένας σύντροφος. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φανταστούν τον/τη σύντροφό τους να εκδηλώνει την περιγραφόμενη συμπεριφορά και να σκεφτούν τον λόγο για τον οποίο φέρθηκε έτσι. Το ερωτηματολόγιο έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τους Τσαγκαράκη και Σταλίκα (2005).

Ερωτηματολόγιο Αυτοδιερεύνησης Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων Τύπος: Προγραμματισμός Σταδιοδρομίας σε Οργανισμούς (SDS:Form CP)

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι η επαγγελματική συμβουλευτική και η αξιολόγηση και καθοδήγηση των εργαζόμενων ατόμων. Βασίζεται στη θεωρία του John Holland και κατασκευάστηκε από τους Holland, Fritzsche και Powell (1997). Έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Δημητριάδου και Σταλίκα και περιλαμβάνει 216 προτάσεις αυτοαναφοράς.

Ερωτηματολόγιο Νοήματος Ζωής (MLQ)

Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι η μέτρηση των επιπέδων νοήματος στη ζωή του ατόμου, καθώς και των επιπέδων αναζήτησης νοήματος. Κατασκευάστηκε από τους Steger, Frazier και Oishi (2006) και σταθμίστηκε σε ελληνικό δείγμα από τους Πεζηρκιανίδη, Γαλανάκη, Καρακασίδου και Σταλίκα (2016). Αποτελείται από 10 προτάσεις αυτοαναφοράς.

Κλίμακα Ανθεκτικότητας Connor-Davidson (CD-RISC)

Σκοπός της κλίμακας είναι η ποσοτική μέτρηση της ψυχικής ανθεκτικότητας στον γενικό πληθυσμό και η εκτίμηση της μεταβλητότητας της ψυχικής ανθεκτικότητας σε κλινικά δείγματα. Κατασκευάστηκε από τους Connor και Davidson (2003) και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης σε ελληνικό δείγμα από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Λακιώτη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου. Η κλίμακα αποτελείται από 25 αυτοαναφορικές δηλώσεις των πέντε διαβαθμίσεων, οι οποίες μετρούν πέντε παράγοντες της ψυχικής ανθεκτικότητας των ατόμων.

Κλίμακα για τις στρατηγικές αντιμετώπισης δυσκολιών στις σχέσεις και τον γάμο (MCI)

Σκοπός της κλίμακας είναι η μέτρηση των στρατηγικών, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων στο πλαίσιο των ερωτικών σχέσεων ή του γάμου. Κατασκευάστηκε από τον Bowman (1990) και σταθμίστηκε στα ελληνικά δεδομένα από τους Τσαγκαράκη, Πιπεράκη και Σταλίκα (2005). Η κλίμακα αποτελείται από 64 προτάσεις, οι οποίες αναφέρονται στις πέντε βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αντιμετωπίζουν στρεσογόνες καταστάσεις στις κοντινές τους σχέσεις.

Ερωτηματολόγιο Ευ Ζην PERMA Profiler (The PERMA Profiler)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Butler και Kern (2013) με βάση τη θεωρία του Seligman για τα πέντε βασικά συστατικά του ευ ζην. Σκοπός του είναι να μετρήσει τα εν λόγω συστατικά (θετικά συναισθήματα, δέσμευση, θετικές σχέσεις, νόημα στη ζωή και επιτεύγματα), καθώς και τη βίωση αρνητικών συναισθημάτων και την κατάσταση της υγείας του ατόμου. Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 23 ερωτήσεις, έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα.

Κλίμακα Ελπίδας (HS)

Η κλίμακα δημιουργήθηκε από τον Snyder και τους συνεργάτες του (1991) προκειμένου να αξιολογήσει το βαθμό ελπίδας των ατόμων. Αποτελείται από οκτώ προτάσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε δύο παράγοντες, την πίστη στην επίτευξη των στόχων και τη δυναμική επίτευξη των στόχων. Η κλίμακα προσαρμόστηκε στα ελληνικά από τους Μουστάκη και Σταλίκα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου.

Κλίμακα Έμπνευσης (IS)

Η κλίμακα εκτιμά τη συχνότητα και την ένταση έμπνευσης που βιώνει το άτομο μέσω οκτώ προτάσεων αυτοαναφοράς. Κατασκευάστηκε από τους Thrash και Elliot (2003), προσαρμόστηκε στα ελληνικά από τους Αυγουστάκη, Δημητριάδου και Σταλίκα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου.

Κλίμακα Ικανοποίησης από τη Ζωή (SWLS)

Σκοπός της κλίμακας των Diener, Emmons, Larsen και Griffin (1985) είναι η μέτρηση του βαθμού της ικανοποίησης που ένα άτομο αντλεί από τη ζωή του. Η κλίμακα αποτελείται από πέντε προτάσεις επτά διαβαθμίσεων, που εστιάζονται στη συνειδητή, νοητική, κριτική αξιολόγηση της ζωής του ατόμου χρησιμοποιώντας τα δικά του κριτήρια. Η κλίμακα έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τους Σταλίκα και Λακιώτη και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου.

Κλίμακα Ποιότητας της Σχέσης (Quality of Marriage Index)

Η κλίμακα αποτελείται από πέντε προτάσεις αυτοαναφοράς και κατασκευάστηκε από τον Norton (1983) προκειμένου να μετρήσει τη γενική ικανοποίηση από τον γάμο ή τη σχέση. Έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Τσαγκαράκη και Σταλίκα (2005).

Κλίμακα Σημαντικών Ενδοσυνεδριακών Στιγμών (CLGMS)

Η κλίμακα κατασκευάστηκε από τους Mahrer και Nadler (1986) με σκοπό  τον εντοπισμό και την κατηγοριοποίηση  σημαντικών ενδοσυνεδριακών φαινομένων, που συμβάλλουν στην πρόοδο της θεραπευτικής διαδικασίας.  Η κλίμακα χρησιμοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένους κριτές, οι οποίοι ακούν μαγνητοφωνημένες ή βιντεοσκοπημένες συνεδρίες και ταξινομούν τις σημαντικές στιγμές με βάση ένα μοντέλο 12 κατηγοριών. Η κλίμακα έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Andreadi, Boutri, Dimas, Maragou, Mertika και Stalikas (1999).

Κλίμακα Υποκειμενικής Ευτυχίας (SHS)

Η κλίμακα καταγράφει μία συνολική υποκειμενική εκτίμηση της ευτυχίας, όπως βιώνεται από το ίδιο το άτομο, μέσω τεσσάρων προτάσεων αυτοαναφοράς (Lyubomirsky, 1999). Έχει σταθμιστεί σε ελληνικό δείγμα από τους Καρακασίδου, Πεζηρκιανίδη, Γαλανάκη και Σταλίκα (2016).

Κλίμακα Θετικών Συναισθημάτων (mDES)

Η κλίμακα αποσκοπεί στην αξιολόγηση του βαθμού βίωσης θετικών και αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και του λόγου βίωσης των θετικών συναισθημάτων προς τα αρνητικά συναισθήματα (Fredrickson, Tugade, Waugh, & Larkin, 2003). Η κλίμακα περιλαμβάνει 20 ομάδες συναισθημάτων και έχει πραγματοποιηθεί η στάθμισή της σε ελληνικό δείγμα από τους Γαλανάκη, Σταλίκα, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου (2016).

Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης (GalaEmo Test)

Το τεστ αξιολογεί τον βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης του ατόμου στην εργασία του σύμφωνα με το θεωρητικό μοντέλο του Goleman. Κατασκευάστηκε από τους Γαλανάκης και Σταλίκα (2005) και περιλαμβάνει 125 προτάσεις αυτοαναφοράς.

Κλίμακα Αυτοσυμπόνοιας (SCS)

Η κλίμακα αυτή κατασκευάστηκε από τη Neff (2003) και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τους Mantzios, Wilson και Giannou (2013). Επίσης, βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης σε ελληνικό δείγμα από τους Καρακασίδου, Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα. Σκοπός της κλίμακας είναι η μέτρηση των τριών παραγόντων, που απαρτίζουν την αυτοσυμπόνοια (καλοσύνη απέναντι στον εαυτό, κοινή ανθρωπιά και ενσυνειδητότητα), όπως επίσης και των τριών αντιθέτων τους (αυστηρή κριτική απέναντι στον εαυτό, απομόνωση, συναισθηματική υπερεμπλοκή). Απαρτίζεται από 26 δηλώσεις, οι απαντήσεις των οποίων δίνονται σε 5βάθμια κλίμακα τύπου Likert δηλώνοντας τη συχνότητα εμφάνισης της κάθε συμπεριφοράς.

Ερωτηματολόγιο Φιλίας του McGill – Χαρακτηριστικά Φιλίας (McGill-FF)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Mendelson και Aboud (1999) προκειμένου να μετρήσει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της φιλίας που έχει ο συμμετέχων με ένα άτομο. Αποτελείται από 30 προτάσεις που μετρούν έξι χαρακτηριστικά της φιλίας (συντροφιά, παροχή βοήθειας, οικειότητα, εμπιστοσύνη, συναισθηματική ασφάλεια και αυτοεπικύρωση).  Η προσαρμογή του ερωτηματολογίου στα ελληνικά έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες στάθμισης σε ελληνικό δείγμα έχουν εκκινήσει από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα.

Ερωτηματολόγιο Φιλίας του McGill – Στοργή και Ικανοποίηση από τη Φιλία (McGILL-RA)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Mendelson και Aboud (1999) με σκοπό να μετρήσει την ικανοποίηση των συμμετεχόντων από τη φιλία τους με ένα άτομο και τα επίπεδα στοργής που θεωρούν ότι δέχονται από αυτό. Αποτελείται από 16 προτάσεις που μετρούν τους παραπάνω δύο παράγοντες. Η προσαρμογή του ερωτηματολογίου στα ελληνικά έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες στάθμισης σε ελληνικό δείγμα έχουν εκκινήσει από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα.

Κλίμακα Αντιλαμβανόμενης Στήριξης από τους Φίλους (PSS-FR)

Η κλίμακα κατασκευάστηκε από τους Procidano και Heller (1983) με σκοπό τη μέτρηση της υποστήριξης, που αντιλαμβάνονται τα άτομα ότι δέχονται από τους φίλους τους. Αποτελείται από 20 προτάσεις, που αφορούν μορφές στήριξης από φίλους, έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα.

Please reload

Γνωρίστε και εφαρμόστε τις βασικές αρχές της Θετικής Ψυχολογίας !

Περισσότερα

Γίνετε μέλη της ΕΕΘΕΨΥ για να συμμετέχετε στα συνέδριά μας με μειωμένο κόστος και να έχετε άμεση ενημέρωση για τα δρώμενα στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας!

Κλινική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας

Κλίμακα Επιλόχειας Κατάθλιψης του Εδιμβούργου (EPDS)

Η κλίμακα κατασκευάστηκε από τους Cox, Chapman, Murray και Jones το 1996 και έχει σταθμιστεί σε ελληνικό δείγμα από τους Σταλίκα, Μωραΐτου και Γαλανάκη. Σκοπός της κλίμακας είναι η μέτρηση καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε γυναικείο πληθυσμό μετά τον τοκετό. Αποτελείται από 10 δηλώσεις, στις οποίες οι λεχωίδες καλούνται να βαθμολογήσουν μία σειρά καταθλιπτικών συμπτωμάτων ως προς τη σοβαρότητα ή τη διάρκειά τους.

Κλίμακα Κατάθλιψης, Άγχους και Στρες (DASS-21)

Η κλίμακα έχει κατασκευαστεί από τους Lovibond και Lovibond (1995) και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Σταλίκα και Φλωρά. Βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης σε δείγμα Ελλήνων από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου.  Σκοπός της κλίμακας είναι η μέτρηση των αρνητικών συναισθηματικών καταστάσεων της κατάθλιψης, του άγχους και του στρες. Πρόκειται για τη σύντομη μορφή της αρχικής εκδοχής, η οποία αποτελείται από 21 δηλώσεις. Τα άτομα καλούνται να σημειώσουν τον βαθμό, στον οποίο έχουν βιώσει αυτό, που περιγράφει η κάθε δήλωση, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Please reload

Οργανωτική Ψυχολογία

Ερωτηματολόγιο Οργανωσιακών Αρετών του Εργαζομένου (OCB)

Το ερωτηματολόγιο έχει κατασκευαστεί από τους Podsakoff, MacKenzie, Moorman και Fetter (1990) και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τους Δημητριάδου και Σταλίκα. Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να καταγράψει τις οργανωσιακές συμπεριφορές των εργαζομένων με βάση πέντε παράγοντες: τον αλτρουισμό, την ευσυνειδησία, το ομαδικό πνεύμα, τη συναδελφική αβρότητα και τις συμμετοχικές αρετές. Αποτελείται από 24 προτάσεις, για τις οποίες εργαζόμενοι ιδιωτικών ή δημόσιων οργανισμών καλούνται να δηλώσουν τον βαθμό στον οποίο συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.

Τεστ Επαγγελματικής Ικανοποίησης (GalaJobSatisfaction Test)

Το τεστ κατασκευάστηκε από τους Γαλανάκη και Σταλίκα το 2006 και έχει ως σκοπό την αξιολόγηση του βαθμού επαγγελματικής ικανοποίησης του εργαζομένου. Αποτελείται από 80 προτάσεις, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δηλώνουν τον βαθμό συμφωνίας τους.

Τεστ Κινήτρων (GalaMotives Test)

Το τεστ κατασκευάστηκε από τους Γαλανάκη και Σταλίκα το 2009 και έχει ως στόχο τη μέτρηση του βαθμού κινητοποίησης του εργαζομένου και του είδους των κινήτρων που τον ενεργοποιούν περισσότερο. Αποτελείται από 90 προτάσεις, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δηλώνουν τον βαθμό συμφωνίας τους.

Please reload

Προσωπικότητα

Ελληνικό Myers-Briggs (MBTI: Form G)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Briggs και Myers-Briggs (1977) και έχει σταθμιστεί στα ελληνικά δεδομένα από τους Σταλίκα και Φυτόπουλο (1998).  Απευθύνεται σε υγιή πληθυσμό και αποτελείται από 95 προτάσεις, οι οποίες κατηγοριοποιούν τα άτομα  σε έναν από τους 16 τύπους προσωπικότητας σύμφωνα με την τυπολογία του Carl Jung.

Ερωτηματολόγιο Θετικών Στοιχείων Χαρακτήρα (VIA-IS)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Peterson και Seligman (2004) με βάση την κατηγοριοποίηση Values In Action και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Δημητριάδου και Σταλίκα. Σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να αποτυπώσει τα θετικά χαρακτηριστικά ή δυνάμεις που διέπουν, επηρεάζουν και καθοδηγούν το άτομο στην καθημερινή του δράση περιγράφοντας 24 θετικά στοιχεία χαρακτήρα και 6 αρετές. Τα άτομα καλούνται να αξιολογήσουν 240 προτάσεις ως προς τον βαθμό που τους ταιριάζουν.

Ερωτηματολόγιο Δυνατών Στοιχείων του Χαρακτήρα 120 (VIA-120)

Πρόκειται για τη σύντομη εκδοχή του ερωτηματολογίου VIA-IS των Peterson και Seligman (2004), η οποία αποτελείται από 120 προτάσεις, που μετρούν τις 6 αρετές και τα 24 δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα των ενήλικων ατόμων, όπως προκύπτουν από την κατηγοριοποίηση Values In Action.  Χρησιμοποιήθηκε η ελληνική προσαρμογή των Δημητριάδου και Σταλίκα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης στα ελληνικά από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα.

Κλίμακα Μέτρησης Δυνατών Στοιχείων Χαρακτήρα για παιδιά 10-17 χρονών (VIA Youth-AGES 10-17)

Πρόκειται για την εκδοχή του VIA-IS για παιδιά 10 έως 17 ετών. Έχει κατασκευαστεί από τους Park και Peterson (2003) και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Σταλίκα, Χαραλάμπους και Γαλανάκη. Βρίσκεται σε διαδικασία στάθμισης.

Ερωτηματολόγιο Πέντε Παραγόντων Προσωπικότητας NEO (NEO-FFI, Form S)

Το ερωτηματολόγιο αποτελεί τη σύντομη μορφή του NEO PI-R και έχει κατασκευαστεί από τους Costa και McCrae το 1992. Βασίζεται στη Θεωρία των Πέντε Παραγόντων της προσωπικότητας και αποτελείται από 60 προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία του προφίλ της προσωπικότητας των ατόμων. Το ερωτηματολόγιο έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τους Δημητριάδου και Σταλίκα.

Ερωτηματολόγιο Περιέργειας και Ενεργητικής Διερεύνησης (CEI)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τους Kashdan, Rose και Finchman (2004) και καταγράφει την εξερεύνηση ή τάση του ατόμου να αναζητά νέες πληροφορίες και εμπειρίες, καθώς και την αίσθηση ροής ή απορρόφησης σε κάποια ικανοποιητική εμπειρία. Περιλαμβάνονται επτά προτάσεις με δύο μορφές η καθεμία, ώστε να μετρήσουν τους παράγοντες της ροής και της ενεργητικής διερεύνησης. Το ερωτηματολόγιο έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τους Αυγουστάκη, Δημητριάδου και Σταλίκα και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης  σε δείγμα Ελλήνων από τους Σταλίκα, Γαλανάκη, Πεζηρκιανίδη και Καρακασίδου.

Τεστ Αυτοεκτίμησης (GalaSelf-Esteem Test)

Σκοπός του τεστ, που κατασκευάστηκε το 2006 από τους Γαλανάκη και Σταλίκα, είναι η αξιολόγηση του βαθμού αυτοεκτίμησης του ατόμου. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν τον βαθμό στον οποίον τους χαρακτηρίζει καθεμιά από τις 50 προτάσεις του τεστ.

Τεστ Επαγγελματικής Προσωπικότητας (GalaPersonality Test)

Σκοπός του τεστ είναι η αξιολόγηση δέκα επιμέρους πτυχών της προσωπικότητας, οι οποίες σχετίζονται με την προσαρμογή και την επιτυχία του ατόμου στο εργασιακό πλαίσιο. Οι κατασκευαστές, Γαλανάκης και Σταλίκας (2006), δημιούργησαν το τεστ με βάση τη Θεωρία των Πέντε Παραγόντων εστιασμένα στο εργασιακό πλαίσιο. Το τεστ αποτελείται από 200 προτάσεις αυτοαναφοράς.

Ερωτηματολόγιο Αξιών (PVQ-RR)

Το ερωτηματολόγιο κατασκευάστηκε από τον Schwartz και τους συνεργάτες του (2012) με σκοπό να μετρήσει τις αξίες των ατόμων με βάση ένα μοντέλο 19 αξιών, που δημιούργησαν οι ίδιοι. Έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά από τον Παυλόπουλο και βρίσκεται υπό διαδικασία στάθμισης σε ελληνικό δείγμα από τους Πεζηρκιανίδη και Σταλίκα. Αποτελείται από 57 πορτραίτα διαφορετικών ατόμων, στα οποία περιγράφονται οι στόχοι και οι προσδοκίες τους και συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένες αξίες. Για κάθε πορτραίτο οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ποιον βαθμό είναι σαν τα άτομα, που περιγράφονται.

Please reload

bottom of page