Ανακοινώσεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας συνεχίζεται για 8η συνεχή χρονιά!

Ο στόχος του Εκπαιδευτικού είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες και έννοιες της θετικής ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή..

 ​

Για τις ημερομηνίες 2020-2021 πατήστε εδώ.

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας παρουσιάζει το νέο συλλογικό βιβλίο της "Θετική Ψυχολογία & Ψυχοθεραπεία". 


Φιλοδοξώντας να καλύψει ένα κενό στη βιβλιογραφία σχετικά με την ψυχοθεραπεία, το βιβλίο απευθύνεται στους σπουδαστές της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής, τους κλινικούς ψυχολόγους, τους ψυχοθεραπευτές και σε όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν ψυχοθεραπευ­τικό έργο, συνεισφέροντας σημαντικά στον διάλογο αναφορικά με την αναζήτηση κοινών θεραπευτικών παραγόντων, τη σύνθεση θεραπευτικών μοντέλων και τη βελτίωση των θεραπευτικών πρακτικών. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι Αναστάσιος Σταλίκας και Αλκμήνη Μπούτρη. Εκδόσεις Τόπος.

Μπορείς να φανταστείς ένα μέλλον όπου τα παιδιά σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν με ίση αντιμετώπιση, σεβασμό, κατανόηση και ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες;

Με αυτή την φράση ως κινητήρια δύναμη ξεκίνησε να υλοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SAFER το οποίο δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και στερεοτύπων, να βάλει το δικό του λιθαράκι στην πρόληψη περιστατικών που έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα και να εκπαιδεύσει φορείς εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αλλά και στην ενίσχυση δεξιοτήτων ζωής για τους μαθητές.

Ευελπιστούμε η διάδοση των αποτελεσμάτων και των δράσεων του SAFER να αποτελέσουν το έναυσμα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις… έναν κόσμο με αξίες και σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα!

Η δημιουργία θετικών σχέσεων με τα παιδιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τους γονείς.
Απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες και διαρκή προσωπικό αναστοχασμό.

Ειδικότερα, στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της θετικής γονεϊκότητας, θα αναδείξουμε τον ρόλο της ασφάλειας στις σχέσεις, τα πρότυπα ανατροφής και κυρίως, θα εξασκηθούμε σε τεχνικές και δεξιότητες που ευοδώνουν την εδραίωση θετικών σχέσεων με τα παιδιά.

Εισηγήτρια: η κα. Βίκυ Γιωτσίδη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει και το Δίπλωμα στην Θετική Ψυχολογία. Μετά από 6 χρόνια διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού διπλώματος στην Αθήνα τα μαθήματα μεταφέρονται και στην Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος του Διπλώματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.

 ​

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες και τις ημερομηνίες πατήστε εδώ.

Τo SAY YES σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας διοργανώνει ένα δίωρο, βιωματικό σεμινάριο, εστιασμένο στην ενσυνειδητότητα - mindfulness. Γνωρίζουμε την έννοια κι εξοικειωνόμαστε με πρακτικές ανάπτυξης και ενισχυσης της ενσυνειδητότητας.

Εισηγήτρια: η κα. Ειρήνη Καρακασίδου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσιάζουμε το καινούριο πρόγραμμα που συνδυάζει την Θετική Ψυχολογία και το Coaching δημιουργώντας μια νέα τάση στην υποστήριξη των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και η UGrow- Coaching Services.

Σκοπός του διπλώματος αυτού είναι να προσφέρει μια διευρυμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, συνδυάζοντας τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και του Coaching.

Έναρξη: 25/1/2020

Τόπος Διεξαγωγής: Εκδόσεις «Τόπος», Πλαπούτα 2 Αθήνα

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/1/2020

Νοηματοδοτώντας τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής: Ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας

Μετά το επιτυχημένο διήμερο σεμινάριο για τις θετικές σχέσεις με τις Δρ. Μερτίκα Αντιγόνη και Δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου οι δράσεις της ΕΕΘΕΨΥ στην Θεσσαλονίκη συνεχίζονται με μία δίωρη διάλεξη πάνω σε μία ενδιαφέρουσα θεματική της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 η Δρ. Κατερίνα Φλωρά θα πραγματοποιήσει μία ομιλία με θέμα: Νοηματοδοτώντας τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής: Ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Η ομιλία θα γίνει 18:00-20:00 στον Πολυχώρο Ροή (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) και θα έχει κόστος 10 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή!!!

Email: info@positiveemotions.gr

Καβγάδες, παρεξηγήσεις, στεναχώρια, θυμός. Λόγια που ανταλλάσσουμε και μετά μετανιώνουμε, αλλά και λόγια που δεν λέμε και μας πνίγουν.


Μια από τις πιο συχνές αιτίες παρεξηγήσεων στις σχέσεις μας αφορούν στον τρόπο που επικοινωνούμε. Κάτι λέμε που ο άλλος δεν καταλαβαίνει και μας αδικεί, κάτι λέει εκείνος που μας στεναχωρεί ή μας πληγώνει. Στην προσπάθειά μας να εξηγήσουμε συχνά κάνουμε τα πράγματα λίγο χειρότερα. Κάποιοι άνθρωποι αποχωρούν από την συζήτηση και την προσπάθεια να γίνουν κατανοητοί. Άλλοι εμμένουν με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται ένταση.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, η παρεξήγηση αργεί να λυθεί ή προστίθεται σε άλλες προηγούμενες. Ο θυμός, η απογοήτευση και η στεναχώρια μας κατακλύζουν και συχνά θέτουν την σχέση σε κίνδυνο.

Τι κάνουμε λάθος; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους; Μπορούμε να γίνουμε σαφέστεροι ή πιο διεκδικητικοί; Είναι η επικοινωνία κάτι που μπορούμε να διαχειριστούμε από μόνοι μας;

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τον τρόπο που επικοινωνούμε και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα πιθανά «λάθη» και τις δυσκολίες μας. Μέσα από παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις θα επιχειρήσουμε να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι της επικοινωνίας, ώστε να ξετυλιχθεί μπροστά μας μια πορεία κατανόησης, αλληλοσεβασμού και κοινωνικότητας.

 

Εισηγήτρια: η κα. Πασχαλιά Μυτσκίδου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Τι είναι οι θετικές σχέσεις; Ποια είναι τα συστατικά των θετικών σχέσεων; Με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε θετικές σχέσεις στη ζωή μας; Ποια είναι η συνεισφορά των θετικών σχέσεων στα επίπεδα της προσωπικής μας ευτυχίας,  ευ ζην, και  ευζωίας;

 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουν στο διαδραστικό και βιωματικό σεμινάριο η Δρ. Αντιγόνη Μερτίκα και η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκιδου. Οι δύο εισηγήτριες είναι ιδρυτικά μέλη της ΕΕΘΕΨΥ με πολυετή κλινική και ερευνητική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην μελέτη των θετικών σχέσεων και συντονίζουν σεμινάρια υπό την αιγίδα της ΕΕΘΕΨΥ με στόχο την εκπαίδευση των ατόμων στο χτίσιμο θετικών σχέσεων.

Την εκδήλωση θα την συντονίζει η Δρ. Κατερίνα Φλωρά.

 

Το σεμινάριο αυτό θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 στον Πολυχώρο Ροή στην Θεσσαλονίκη (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά).

1 / 8

Please reload

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Παιωνίου 2

10440, Αθήνα

E-mail: info@positiveemotions.gr

Τηλέφωνο: 210 8251536

Fax: 210 8251581

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΣΤΟ newsletter