top of page

Ανακοινώσεις

Η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας σας προσκαλεί στο Εργαστήρι με τίτλο:

«Αποχαιρετώντας μια ιδιαίτερη χρονιά: Τι κρατάμε & τι αφήνουμε πίσω»

που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14.12.2020, 19:00-20:30 μέσω διαδικτύου με την Δρ. Χριστίνα Σεργιάννη.

Το κόστος για την παρακολούθηση του είναι 15 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο έως και τις 10.12.2020:

https://forms.gle/hEmCvgGAvX64ojx98

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθεί περίληψη και σύντομο βιογραφικό της συντονίστριας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το τέλος μιας χρονιάς σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος της συνέχειας της πορείας της ζωής. Ελάτε να δούμε μαζί τη σημασία του, να κοιτάξουμε πίσω και να δώσουμε νόημα στα γεγονότα και τις προσωπικές εμπειρίες της χρονιάς που φεύγει και να κλείσουμε τον κύκλο αυτό εστιάζοντας στην ευγνωμοσύνη, τη θετικότητα, και τον σκοπό.

Σε αυτό το εργαστήριο, θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να:

  • Αξιολογήσουμε τις εμπειρίες μας με ουσιαστικό τρόπο.

  • Διακρίνουμε και να αξιοποιήσουμε τη νέα γνώση για τον εαυτό μας.

  • Αφήσουμε πίσω όλα εκείνα που δε θα χρειαστούμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Η Δρ. Χριστίνα Σεργιάννη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Την ψυχική υγεία και τα μάτια μας... Κλειδιά για μια ευτυχισμένη ζωή. Σάββατο 10 Οκτωβρίου,  18.00

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας,  διοργανώνει διαδικτυακή  συζήτηση  με θέμα την ψυχική υγεία, η οποία θα μεταδοθεί  από την ιστοσελίδα του θεάτρου  www.dithepi.gr το Σάββατο 10 Οκτωβρίου,  18.00

·       Τι είναι Ψυχική Υγεία και κατά πόσο αφορά όλους μας;

·       Πως μπορούμε να την προστατέψουμε απέναντι στις δυσκολίες και τα δεινά της καθημερινότητας;

·       Υπάρχει Ευτυχία και κατά πόσο είναι εφικτή;

·       Ποια είναι τα κλειδιά για μια ευτυχισμένη ζωή;

·       Πως αναπτύσσεται η ψυχική ανθεκτικότητα;

·       Τι αποτελέσματα έχει η Ευτυχία στο μυαλό, το σώμα και την συμπεριφορά μας;

Ο κλινικός ψυχολόγος Σταλίκας Αναστάσιος - Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών και  ο οργανωτικός ψυχολόγος Γαλανάκης Μιχάλης - Ειδικό επιστημονικό Προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),  θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα,  αναπτύσσοντας  έναν διάλογο σε σχέση με την αναζήτηση της Ευτυχίας,  σε μια χρονιά ορόσημο λόγω του Κορονοϊού και των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο.

Μέσα από την ματιά της Ψυχολογίας αλλά ταυτόχρονα με απλό και πρακτικό τρόπο θα προταθούν δράσεις για μια ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Άννα Δρούζα, δημοσιογράφος και δημιουργός του www.boro.gr

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΔΘΠ και  είναι υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ) (www.positiveemotions.gr

Σκοπός του Β' κύκλου είναι η εμβάθυνση σε ενότητες που διδάχθηκαν στον πρώτο κύκλο, η εστίαση στην πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένων εννοιών αλλά και η γνωριμία με νέα πεδία της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο της διαχείρισης ανρθώπινου δυναμικού κατόχους του Διπλώματος Θετικής Ψυχολογίας ή παρεμφερούς εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα 2020-2021 πατήστε εδώ

Για την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ

Το 2020-2021 το Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία θα πραγματοποιηθεί και στην Θεσσαλονίκη.

Η βασική δομή του προγράμματος είναι ίδια με εκείνη του Διπλώματος που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Για το πρόγραμμα 2020-2021 πατήστε εδώ

Για την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας συνεχίζεται για 8η συνεχή χρονιά!

Ο στόχος του Εκπαιδευτικού είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμβάθυνση σε βασικές θεωρίες και έννοιες της θετικής ψυχολογίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή..

 ​

Για τις ημερομηνίες 2020-2021 πατήστε εδώ.

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και η UGrow-Coaching Services.

2η συνεχή χρονιά!

Σκοπός του διπλώματος αυτού είναι να προσφέρει μια διευρυμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση coaching, συνδυάζοντας τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και του Coaching. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε θεωρητικά μοντέλα, παρεμβάσεις και τεχνικές και αποκτούν εμπειρία μέσα από πολλές ώρες εξάσκησης εντός και εκτός του προγράμματος, ώστε μετά το πέρας της εκπαίδευσης να αισθάνονται επαρκείς στην άσκηση και  ενσωμάτωση της νέας γνώσης στην υπάρχουσα επαγγελματική τους ταυτότητα. 

Η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας παρουσιάζει το νέο συλλογικό βιβλίο της "Θετική Ψυχολογία & Ψυχοθεραπεία". 


Φιλοδοξώντας να καλύψει ένα κενό στη βιβλιογραφία σχετικά με την ψυχοθεραπεία, το βιβλίο απευθύνεται στους σπουδαστές της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής, τους κλινικούς ψυχολόγους, τους ψυχοθεραπευτές και σε όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν ψυχοθεραπευ­τικό έργο, συνεισφέροντας σημαντικά στον διάλογο αναφορικά με την αναζήτηση κοινών θεραπευτικών παραγόντων, τη σύνθεση θεραπευτικών μοντέλων και τη βελτίωση των θεραπευτικών πρακτικών. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι Αναστάσιος Σταλίκας και Αλκμήνη Μπούτρη. Εκδόσεις Τόπος.

Μπορείς να φανταστείς ένα μέλλον όπου τα παιδιά σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν με ίση αντιμετώπιση, σεβασμό, κατανόηση και ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες;

Με αυτή την φράση ως κινητήρια δύναμη ξεκίνησε να υλοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SAFER το οποίο δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και στερεοτύπων, να βάλει το δικό του λιθαράκι στην πρόληψη περιστατικών που έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα και να εκπαιδεύσει φορείς εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αλλά και στην ενίσχυση δεξιοτήτων ζωής για τους μαθητές.

Ευελπιστούμε η διάδοση των αποτελεσμάτων και των δράσεων του SAFER να αποτελέσουν το έναυσμα για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις… έναν κόσμο με αξίες και σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα!

Η δημιουργία θετικών σχέσεων με τα παιδιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τους γονείς.
Απαιτεί γνώσεις, δεξιότητες και διαρκή προσωπικό αναστοχασμό.

Ειδικότερα, στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της θετικής γονεϊκότητας, θα αναδείξουμε τον ρόλο της ασφάλειας στις σχέσεις, τα πρότυπα ανατροφής και κυρίως, θα εξασκηθούμε σε τεχνικές και δεξιότητες που ευοδώνουν την εδραίωση θετικών σχέσεων με τα παιδιά.

Εισηγήτρια: η κα. Βίκυ Γιωτσίδη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει και το Δίπλωμα στην Θετική Ψυχολογία. Μετά από 6 χρόνια διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού διπλώματος στην Αθήνα τα μαθήματα μεταφέρονται και στην Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος του Διπλώματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.

 ​

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες και τις ημερομηνίες πατήστε εδώ.

1 / 8

Please reload

bottom of page