Ανακοινώσεις

Τι είναι οι θετικές σχέσεις; Ποια είναι τα συστατικά των θετικών σχέσεων; Με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε θετικές σχέσεις στη ζωή μας; Ποια είναι η συνεισφορά των θετικών σχέσεων στα επίπεδα της προσωπικής μας ευτυχίας,  ευ ζην, και  ευζωίας;

 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουν στο διαδραστικό και βιωματικό σεμινάριο η Δρ. Αντιγόνη Μερτίκα και η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκιδου. Οι δύο εισηγήτριες είναι ιδρυτικά μέλη της ΕΕΘΕΨΥ με πολυετή κλινική και ερευνητική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην μελέτη των θετικών σχέσεων και συντονίζουν σεμινάρια υπό την αιγίδα της ΕΕΘΕΨΥ με στόχο την εκπαίδευση των ατόμων στο χτίσιμο θετικών σχέσεων.

Την εκδήλωση θα την συντονίζει η Δρ. Κατερίνα Φλωρά.

 

Το σεμινάριο αυτό θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 στον Πολυχώρο Ροή στην Θεσσαλονίκη (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά).

O φετινός κύκλος σεμιναρίων Θετικής Ψυχολογίας ανοίγει με ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό θέμα: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

Τo SAY YES σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας διοργανώνει ένα δίωρο, βιωματικό σεμινάριο, εστιασμένο στην Αισιοδοξία.


Το ότι αυτή η ιδιότητα αποδεδειγμένα οδηγεί σε μια ζωή με καλύτερα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, από την υγεία και την ψυχική δύναμη μέχρι την κοινωνικότητα και την επίτευξη των στόχων μας, έχει καταγραφεί από έρευνες, αλλά είναι και μια αλήθεια φανερή και προφανής σε όλους μας.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι;

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται το επίπεδο αισιοδοξίας που έχει ο κάθε ένας;

Πώς συνδέεται η αισιοδοξία με την ψυχική ανθεκτικότητα;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο συγκεκριμένο σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας. Μέσα από νέες πληροφορίες, αλλά και βιωματικές ασκήσεις, θα δούμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε μέσα μας τα επίπεδα Αισιοδοξίας, εισάγοντας νέες πρακτικές και νέες ερμηνείες στην καθημερινή μας ζωή.

 

Εισηγήτρια: η κα. Αντιγόνη Μερτίκα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Ομιλία Αναστάσιου Σταλίκα στη Θεσσαλονίκη

O Πολυχώρος Ροή (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει τον καθηγητή Θετικής Ψυχολογίας κ. Σταλίκα, στην εναρκτήρια εκδήλωση της σεζόν 2019 -2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 στις 6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

 

Ο τίτλος της ομιλίας είναι "Ζώντας μια καλύτερη ζωή: Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων". Ποια είναι τα μυστικά της ευτυχίας; Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ευτυχισμένος; Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι; Τι ρόλο παίζουν τα θετικά συναισθήματα στη σωματική και ψυχική μου υγεία; Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στο ευ ζην; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντήσει ο Καθηγητής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας Αναστάσιος Σταλίκας στην ομιλία του.


Η διάλεξη αυτή είναι εισαγωγική εκδήλωση των σεμιναρίων Θετικής Ψυχολογίας που θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη, από το τέλος Νοεμβρίου 2019.

Εκδήλωση Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας

Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας καθώς και των επιστημονικών συνεργατών που απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα της, σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30 στους χώρους της ΕΕΘΕΨΥ (Παιωνίου 2, 10440 ΑΘήνα) σε εκδήλωση της εταιρίας όπου θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις της για το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο-Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας, καθώς και για τον Β’ Κύκλο του, που για πρώτη φορά πρόκειται να λάβει χώρα κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος.


Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων επιτυχημένων ενεργειών της ΕΕΘΕΨΥ στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο διεξαγωγής ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με εταίρους διεθνούς φήμης από Ξένα Ιδρύματα και Εκπαιδευτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη.


Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εξαιρετικά επιτυχημένα έργα όπως το SUCCESS και SAFER.


Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε όλους εκεί, να σας δώσουμε πληροφορίες και χρήσιμο υλικό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και να ακούσουμε τις δικές προτάσεις και σκέψεις!

Κατόπιν πολλών αιτημάτων προς τα μελη της, η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια του εκπαιδευτικού προγράμματος που οδηγεί στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας σχεδίασε συμπληρωματικό πρόγραμμα κατάρτισης.

 

Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η εμβάθυνση σε ενότητες που διδάχθηκαν στον πρώτο κύκλο, η εστίαση στην πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένων εννοιών αλλά και η γνωριμία με νέα πεδία της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελαμτίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο της διαχείρισης ανρθώπινου δυναμικού κατόχους του Διπλώματος Θετικής Ψυχολογίας ή παρεμφερούς εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα 2019-2020 πατήστε εδώ

Για την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ

Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ) συμμετείχε με πολλαπλά συμπόσια στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από 15/05 έως 19/05/2019.

Το επόμενο σεμινάριο της SAY YES/ Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Ζωή & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 19:00-21:00 και θα αφορά στην έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας.

 

Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ακόμα και τις τραυματικές εμπειρίες και να ζούμε μια ικανοποιητική, μια ευτυχισμένη ζωή;

Γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα σ΄αυτό; Είναι μια εγγενής ικανότητα, κάποιοι δηλαδή γεννιούνται πιο «δυνατοί» και κάποιοι πιο «ευάλωτοι»;

Τι μπορώ να κάνω εγώ για να ενισχύσω τη δική μου ψυχική ανθεκτικότητα;

Το σεμινάριο θα γίνει στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Εισηγήτρια: Αγάθη Λακιώτη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

Το επόμενο σεμινάριο της SAY YES/ Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Ζωή & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 19:00-21:00 και θα αφορά στην έννοια της ψυχολογικής ροής

Ψυχολογική ροή είναι μια εμπειρία που βιώνουμε όταν κάποιο συγκεκριμένο έργο μας απορροφά απόλυτα, με όλη την προσοχή μας στραμμένη σ΄ αυτό και με απόλυτη επίγνωση του τι συμβαίνει. Τόσο που χάνεται ο χώρος κι ο χρόνος. Σίγουρα το έχουμε νοιώσει. Και πάντα μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Για να γίνει όμως αυτό, για να υπάρξει ψυχολογική ροή είναι απαραίτητη η πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στην πρόκληση και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σ΄ αυτήν.

 

Πώς πετυχαίνουμε αυτήν τη δύσκολη κι εύθραυστη ισορροπία; Πώς συνδέεται με την σαφήνεια των στόχων, τον έλεγχο και τη συγκέντρωση στο “εδώ και τώρα”; Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βιώνουμε ροή συχνότερα;

Το σεμινάριο αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε τη λειτουργία της ροής ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, τόσο στην εργασία, όσο και στον προσωπικό μας χρόνο.

Το σεμινάριο θα γίνει στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Εισηγήτρια: Βασιλική Γιωτσίδη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

Το επόμενο σεμινάριο της SAY YES/ Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Ζωή & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 19:00-21:00 και θα αφορά στις φιλίες ενηλίκων

Πώς χτίζονται οι φιλίες, γιατί διαλύονται και κυρίως πώς να τις συντηρούμε, πώς να τις προστατεύουμε και να τις βοηθάμε να ανθήσουν;


Το σεμινάριο συμπληρώνεται και με κάποιες ασκήσεις για κάθε συμμετέχοντα που θα τον βοηθήσουν να αναγνωρίσει καλύτερα το κοινωνικό και φιλικό του δίκτυο και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τα διαπροσωπικά προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Εισηγητής: Χρήστος Πεζηρκιανίδης/ Υποψήφιος Δρ. Ψυχολογίας

Το επόμενο σεμινάριο της SAY YES/ Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Ζωή & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαίου 2019, 19:00-21:00 και θα αφορά στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα. 

 

Όλοι έχουμε θετικά στοιχεία στο χαρακτήρα μας. Όπως λένε μάλιστα οι έρευνες, έχουμε από 2 έως 5 εξέχοντα θετικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα ισχυρά, που αναγνωρίζουμε ότι τα κατέχουμε και προσπαθούμε να τα εφαρμόζουμε και να τα αναπτύσσουμε. Αυτά θεωρούμε τα όπλα μας για να πετύχουμε όσα επιδιώκουμε στη ζωή μας.

Είναι όμως πραγματικά αυτά τα «δυνατά μας χαρτιά»; Έχουμε αναγνωρίσει σωστά τις αρετές μας;

Μέσα από ασκήσεις και ερωτηματολόγια, αναγνωρίζουμε τα σημαντικότερα θετικά στοιχεία του  χαρακτήρα μας. Πολύ πιθανό να μην είναι ακριβώς αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε! Μαθαίνουμε πώς να τα καλλιεργήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να τα χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

Το σεμινάριο θα γίνει στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Εισηγήτρια: Κατερίνα Ζύμνη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

1 / 7

Please reload

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Παιωνίου 2

10440, Αθήνα

E-mail: info@positiveemotions.gr

Τηλέφωνο: 210 8251536

Fax: 210 8251581

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΣΤΟ newsletter