Ανακοινώσεις

Τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει και το Δίπλωμα στην Θετική Ψυχολογία. Μετά από 6 χρόνια διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού διπλώματος στην Αθήνα τα μαθήματα μεταφέρονται και στην Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος του Διπλώματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της θετικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους τις πρακτικές της Θετικής Ψυχολογίας και, με την κατάλληλη καθοδήγηση, να βρουν τρόπους να τη χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.

 ​

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες και τις ημερομηνίες πατήστε εδώ.

Τo SAY YES σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας διοργανώνει ένα δίωρο, βιωματικό σεμινάριο, εστιασμένο στην ενσυνειδητότητα - mindfulness. Γνωρίζουμε την έννοια κι εξοικειωνόμαστε με πρακτικές ανάπτυξης και ενισχυσης της ενσυνειδητότητας.

Εισηγήτρια: η κα. Ειρήνη Καρακασίδου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρουσιάζουμε το καινούριο πρόγραμμα που συνδυάζει την Θετική Ψυχολογία και το Coaching δημιουργώντας μια νέα τάση στην υποστήριξη των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα σχεδίασαν και υλοποιούν από κοινού η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας και η UGrow- Coaching Services.

Σκοπός του διπλώματος αυτού είναι να προσφέρει μια διευρυμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, συνδυάζοντας τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και του Coaching.

Έναρξη: 25/1/2020

Τόπος Διεξαγωγής: Εκδόσεις «Τόπος», Πλαπούτα 2 Αθήνα

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/1/2020

Νοηματοδοτώντας τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής: Ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας

Μετά το επιτυχημένο διήμερο σεμινάριο για τις θετικές σχέσεις με τις Δρ. Μερτίκα Αντιγόνη και Δρ. Πασχαλιά Μυτσκίδου οι δράσεις της ΕΕΘΕΨΥ στην Θεσσαλονίκη συνεχίζονται με μία δίωρη διάλεξη πάνω σε μία ενδιαφέρουσα θεματική της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 η Δρ. Κατερίνα Φλωρά θα πραγματοποιήσει μία ομιλία με θέμα: Νοηματοδοτώντας τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής: Ο ρόλος της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Η ομιλία θα γίνει 18:00-20:00 στον Πολυχώρο Ροή (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) και θα έχει κόστος 10 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή!!!

Email: info@positiveemotions.gr

Καβγάδες, παρεξηγήσεις, στεναχώρια, θυμός. Λόγια που ανταλλάσσουμε και μετά μετανιώνουμε, αλλά και λόγια που δεν λέμε και μας πνίγουν.


Μια από τις πιο συχνές αιτίες παρεξηγήσεων στις σχέσεις μας αφορούν στον τρόπο που επικοινωνούμε. Κάτι λέμε που ο άλλος δεν καταλαβαίνει και μας αδικεί, κάτι λέει εκείνος που μας στεναχωρεί ή μας πληγώνει. Στην προσπάθειά μας να εξηγήσουμε συχνά κάνουμε τα πράγματα λίγο χειρότερα. Κάποιοι άνθρωποι αποχωρούν από την συζήτηση και την προσπάθεια να γίνουν κατανοητοί. Άλλοι εμμένουν με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται ένταση.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, η παρεξήγηση αργεί να λυθεί ή προστίθεται σε άλλες προηγούμενες. Ο θυμός, η απογοήτευση και η στεναχώρια μας κατακλύζουν και συχνά θέτουν την σχέση σε κίνδυνο.

Τι κάνουμε λάθος; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους; Μπορούμε να γίνουμε σαφέστεροι ή πιο διεκδικητικοί; Είναι η επικοινωνία κάτι που μπορούμε να διαχειριστούμε από μόνοι μας;

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μιλήσουμε για τον τρόπο που επικοινωνούμε και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα πιθανά «λάθη» και τις δυσκολίες μας. Μέσα από παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις θα επιχειρήσουμε να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι της επικοινωνίας, ώστε να ξετυλιχθεί μπροστά μας μια πορεία κατανόησης, αλληλοσεβασμού και κοινωνικότητας.

 

Εισηγήτρια: η κα. Πασχαλιά Μυτσκίδου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Πότε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 19:00 - 21:00 

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Τι είναι οι θετικές σχέσεις; Ποια είναι τα συστατικά των θετικών σχέσεων; Με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε θετικές σχέσεις στη ζωή μας; Ποια είναι η συνεισφορά των θετικών σχέσεων στα επίπεδα της προσωπικής μας ευτυχίας,  ευ ζην, και  ευζωίας;

 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντήσουν στο διαδραστικό και βιωματικό σεμινάριο η Δρ. Αντιγόνη Μερτίκα και η Δρ. Πασχαλιά Μυτσκιδου. Οι δύο εισηγήτριες είναι ιδρυτικά μέλη της ΕΕΘΕΨΥ με πολυετή κλινική και ερευνητική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην μελέτη των θετικών σχέσεων και συντονίζουν σεμινάρια υπό την αιγίδα της ΕΕΘΕΨΥ με στόχο την εκπαίδευση των ατόμων στο χτίσιμο θετικών σχέσεων.

Την εκδήλωση θα την συντονίζει η Δρ. Κατερίνα Φλωρά.

 

Το σεμινάριο αυτό θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 στον Πολυχώρο Ροή στην Θεσσαλονίκη (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά).

Κατόπιν πολλών αιτημάτων προς τα μελη της, η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια του εκπαιδευτικού προγράμματος που οδηγεί στο Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας σχεδίασε συμπληρωματικό πρόγραμμα κατάρτισης.

 

Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η εμβάθυνση σε ενότητες που διδάχθηκαν στον πρώτο κύκλο, η εστίαση στην πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένων εννοιών αλλά και η γνωριμία με νέα πεδία της Θετικής Ψυχολογίας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελαμτίες υγείας και ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο της διαχείρισης ανρθώπινου δυναμικού κατόχους του Διπλώματος Θετικής Ψυχολογίας ή παρεμφερούς εκπαίδευσης.

Για το πρόγραμμα 2019-2020 πατήστε εδώ

Για την αίτηση εγγραφής πατήστε εδώ

O φετινός κύκλος σεμιναρίων Θετικής Ψυχολογίας ανοίγει με ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό θέμα: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

Τo SAY YES σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας διοργανώνει ένα δίωρο, βιωματικό σεμινάριο, εστιασμένο στην Αισιοδοξία.


Το ότι αυτή η ιδιότητα αποδεδειγμένα οδηγεί σε μια ζωή με καλύτερα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, από την υγεία και την ψυχική δύναμη μέχρι την κοινωνικότητα και την επίτευξη των στόχων μας, έχει καταγραφεί από έρευνες, αλλά είναι και μια αλήθεια φανερή και προφανής σε όλους μας.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι;

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται το επίπεδο αισιοδοξίας που έχει ο κάθε ένας;

Πώς συνδέεται η αισιοδοξία με την ψυχική ανθεκτικότητα;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο συγκεκριμένο σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας. Μέσα από νέες πληροφορίες, αλλά και βιωματικές ασκήσεις, θα δούμε πώς μπορούμε να αυξήσουμε μέσα μας τα επίπεδα Αισιοδοξίας, εισάγοντας νέες πρακτικές και νέες ερμηνείες στην καθημερινή μας ζωή.

 

Εισηγήτρια: η κα. Αντιγόνη Μερτίκα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας και με μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία.

Ο ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας του SAY YES γίνονται στο Impact Hub Athens. Ο χώρος, όμορφος, άνετος, χαλαρός αλλά με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία προετοιμάζει σώμα, μυαλό και διάθεση για ανάπτυξη νέων θετικών ιδεών και πρακτικών.

Ομιλία Αναστάσιου Σταλίκα στη Θεσσαλονίκη

O Πολυχώρος Ροή (Γεωργίου Σουρή 4, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει τον καθηγητή Θετικής Ψυχολογίας κ. Σταλίκα, στην εναρκτήρια εκδήλωση της σεζόν 2019 -2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 στις 6:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

 

Ο τίτλος της ομιλίας είναι "Ζώντας μια καλύτερη ζωή: Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων". Ποια είναι τα μυστικά της ευτυχίας; Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ευτυχισμένος; Τι κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι; Τι ρόλο παίζουν τα θετικά συναισθήματα στη σωματική και ψυχική μου υγεία; Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στο ευ ζην; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντήσει ο Καθηγητής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας Αναστάσιος Σταλίκας στην ομιλία του.


Η διάλεξη αυτή είναι εισαγωγική εκδήλωση των σεμιναρίων Θετικής Ψυχολογίας που θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη, από το τέλος Νοεμβρίου 2019.

Εκδήλωση Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας

Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας καθώς και των επιστημονικών συνεργατών που απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα της, σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30 στους χώρους της ΕΕΘΕΨΥ (Παιωνίου 2, 10440 ΑΘήνα) σε εκδήλωση της εταιρίας όπου θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις της για το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο-Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας, καθώς και για τον Β’ Κύκλο του, που για πρώτη φορά πρόκειται να λάβει χώρα κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος.


Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων επιτυχημένων ενεργειών της ΕΕΘΕΨΥ στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο διεξαγωγής ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με εταίρους διεθνούς φήμης από Ξένα Ιδρύματα και Εκπαιδευτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη.


Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εξαιρετικά επιτυχημένα έργα όπως το SUCCESS και SAFER.


Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε όλους εκεί, να σας δώσουμε πληροφορίες και χρήσιμο υλικό για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και να ακούσουμε τις δικές προτάσεις και σκέψεις!

1 / 7

Please reload

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Διεύθυνση: Παιωνίου 2

10440, Αθήνα

E-mail: info@positiveemotions.gr

Τηλέφωνο: 210 8251536

Fax: 210 8251581

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Facebook Social Icon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΣΤΟ newsletter